Adótanácsadói képzést szeretnék elvégezni, azonban nem tanultam soha számvitelt. Így is elvégezhető?
És a képesítő vizsgát egy hülyegyerek is megtudja csinálni? Kb. ezt írjátok most! Azért nekem könyvelőirodát vezető, oktató és vizsgáztató is azt mondta hogy nem könnyű az adótanácsadói vizsga.
Én kvázi büfészakon végeztem.
Nem, kva nehéz. Én több éve csináltam, akkor is nehéz volt és most is az.
De annak, aki nem tanult soha magyar adózást, jogot, még nehezebb lesz. A számvitel lesz a legegyszerűbb belőle.
12-es köszönöm végre valaki aki nem úgy állítja hogy egy könnyű képzésről van szó pedig leírtam amit tudok: érettségi ( 2004-es ) + OKJ szerinti bér és tb ügyintéző ( már ugye OKJ sincs ) + egy főiskolai BSC diploma de külföldön ( számvitel, statisztika, matematika stb. NÉLKÜL ), magyarul egy "egyszerűsített gazdálkodási szak" ( kb. a nemzetközi tanulmányok és a nemzetközi gazdálkodás szakok "keveréke" ). Elfogadták közgazdász diplomának mert a tantervben szereplő tárgyak 2/3-a ugyanaz mint a nemzetközi gazdálkodásnál ( kivéve a nehezeket ).
Adózáshoz a bérszámfejtői munkám során valamelyest konyítok de ez inkább csak a személyi jövedelemadóra terjed ki, meg a szochóra nyilván, de ennyi.
Jogot 'tanultam' de ez is olyan hogy fél év 'jog' egy külföldi főiskolán nem olyan mint jogászként végezni.
Tehát kb. úgy képzeljetek el mintha valami bölcsész lennék aki szeretné elvégezni az Adótanácsadói képzést.
Azért nehéz dilemma mert a cég most elvileg állná a költségeit azonban feltételekhez köti majd nyilván, és ha bukom akkor vissza kell fizetnem ami 300.000 + a központi vizsgadíj tehát olyan 360.000 forint és az nekem sajnos nem kevés pénz.
"És a képesítő vizsgát egy hülyegyerek is megtudja csinálni? Kb. ezt írjátok most!" Hol?
Az eredeti kérdésed az volt, hogy számviteli előképzettség nélkül el lehet-e végezni a tanfolyamot. Erre írtam, hogy igen, el lehet, hiszen ami a képzéshez kell, azt megtanítják. Sehol nem írtam, hogy a képesítő vizsga könnyű lenne. Azt írtam, ami igaz is, hogy a képesítő vizsgának nincs direkt számviteli része. Ez nem azt jelenti, hogy egy hülyegyerek is meg tudja csinálni, mert maga az adószakmai része viszont nehéz.
Ettől még magadat fogod megszopatni, ha nincsenek meg a számviteli alapjaid, és ezért mondtam azt, hogy jobban jársz, ha nem kérsz felmentést, hanem megcsinálod a számviteli modult is.
Világos akkor abban megerősítettél és köszönöm hogy el kell végezni a számvitelt bár ez logikus is ha nem volt számvitelem főiskolán. Viszont továbbra sem tartom logikusnak, hogy mivel mérlegképes könyvelőknek és gazdasági főiskolát/egyetemet végzetteknek tartják hogy a 40 óra számvitel elég lenne olyannak aki sose tanult előtte számvitelt.
Magyarul a többieknek akik igen, nekik könnyebb kell hogy legyen. Vagy tényleg összesen 40 óra számvitel van főiskolán/egyetemen? Nehezen tudom elképzelni.
Az adószakmai részt ne is mondd hiszen én mint bérszámfejtő alig találkozom ilyenekkel, semmit nem tudok arról hogy a könyvelők mit csinálnak és azért leginkább könyvelők mennek adótanácsadói képzésre amennyire én tudom bár említik hogy jogászok is, de szerintem az a kisebb halmaz.
Kedves kérdező!
Fájdalmas volt olvasni, amiket írtál. Ettől függetlenül tényleg kíváncsi lettem már, sikerült elkezdeni a képzést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!