Csak az orvosok tesznek Hippokrátészi esküt?
Figyelt kérdés
Kik tesznek még valamilyen esküt? Én gyógytornász leszek, nekem kell majd valamilyen esküt tennem, vagy ez csak az orvosokra vonatkozik?#gyógytornász #Hippokrátészi eskü
2023. aug. 29. 20:20
1/7 anonim válasza:
Azt nemtom hol mi a szokás, nálunk még az utolsó szabad bölcsészt is megesketik xd
2/7 anonim válasza:
Nem, te nem vagy orvos hanem egy mezei, egyszerű gyógytornász, ilyenektől nem várnak esküt csak odaadják a papírt és szevasz
3/7 anonim válasza:
Nemtom az elsőt melyik 5 nyomorult pontozta le, nézzetek meg akkor egy diplomaosztót. Mindenki tesz egy rohadt esküt hagyományból, akármit is végez, nemtom hol van máshogy nálunk ez van.
4/7 anonim válasza:
3., ha bevallod, hogy fogalmad sincs, máshol hogy van, akkor hogy írhatod azt, hogy mindenki?
Kérdező, H. esküt nyilván csak az orvosok tesznek, mivel a többi szakmának semmi köze hozzá. De az is természetes, hogy pl. egy jogász, vagy akár diplomás rendőr- vagy katonatiszt is tesz esküt.
5/7 anonim válasza:
Attól még nálunk ez van, tehát más is tesz esküt, ezzel valóságot írtam. Még egy kib.szott mérnököt is megeskedtek, nekik kb arról szól az esküszövegük, hogy a technológiát és a fejlesztéseket az emberiség javára fogják felhasználni, meg a sablon duma, hogy szakmájuk gyakorlása során legjobb tudásuk szerint járnak el, és öregbítik egyetemük hírnevét stb. Ezt kb mindenki elmondja szaktól függetlneül. Egyébként egy orvosi eskü se az a húde nagy hagyomány valami. Kb ugyanaz, mint akármelyik más diplomás eskü, elmondanak ők is 5 mondatot, hogy a betegek érdekeit nézik stb, titkot tartanak bla bla
6/7 anonim válasza:
Én orvos vagyok, nem tettem semmilyen esküt, mivel nem a diplomaosztón vettem át a diplomámat. :)
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2023. aug. 31. 21:27
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!