Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egyetem van egy "tárgy...

Ha egyetem van egy "tárgy 2.", az mindenképpen ráépülős lehet csak?

Figyelt kérdés
Sikerült a tárgy 1. is, csak most visszajelentkeztem az egyetemre, s a kreditelismerés se egy rövid út. Mitől függ ez az egész?
2023. aug. 18. 16:26
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
egyetemen^
2023. aug. 18. 16:30
 2/11 A kérdező kommentje:
Csak mert látom, hogy előkövetelményként szerepelne a tárgy 1.
2023. aug. 18. 16:37
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
nálunk sokszor volt olyan hogy nem előkövetelménye. Viszont magadat szívatod csak ha anélkül akarod megcsinálni legtöbb esetben.
2023. aug. 18. 16:38
 4/11 A kérdező kommentje:
Bölcsészszak. Szó sincs ilyenről. Sikerült a tárgy 1. is, csak ugye a kreditelismerés elég hosszadalmas.
2023. aug. 18. 16:42
 5/11 A kérdező kommentje:
Ami a tárgyfelvételnél lenne szívás.
2023. aug. 18. 16:43
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha házon belül vagy nem hosszadalmas, pár pillanat alatt meglesz. Ha másik egyetemről kell átvinni, na az eltart egy darabig nekem majdnem a teljes szorgalmi időszakba beletelt. Akkor inkább passziválj, ha a ráépülős tárgyak nélkül nem lesz meg az elég kredit, vagy az a plusz egy félév fizetős lenne amit csúszol.
2023. aug. 18. 16:55
 7/11 A kérdező kommentje:
Házon belül vagyok. :D Már elpostáztam a kérelmet, csak hétfőn nyit a TO, egyébként már személyesen bementem volna. :D
2023. aug. 18. 16:58
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Bár ez lehet egyetemfüggő, nálunk be lehetett adni méltányossági kérvényt, hogy a tárgyfelvételnél nézzék el az előfeltételt, ha kreditelismerés van folyamatban. Tehát lehet meg tudod oldani, de van buktatója, mert ha nem sikerül az elismerés akkor hiába lesz akár jó jegyed is a tárgyból, az érvénytelen lesz és kezdheted elölről.
2023. aug. 18. 17:05
 9/11 A kérdező kommentje:
8. Na, az cumi. Tehát, ha még az tárgy 1.-et se ismerik el, akkor mindkettőt kezdhetem elölről, plusz az se garancia, hogy a többi elvégzett tárgyat elfogadják. Igazából azért passziváltam tavaly, mert átraktak költségesre, össze is gyűjtöttem rá a pénzt, de közben jelentkeztem is felvin megint. De az tényleg gáz lenne, ha nem fogadnák el. Akkor ezek szerint jobb inkább teperni, aztán reménykedni, hogy visszavesznek államira jövőre. Tárgykód, minden stimmel, ami a kreditelismerést illeti.
2023. aug. 18. 17:11
 10/11 A kérdező kommentje:
a tárgy 1ˇ az tárgy 1 helyett :D
2023. aug. 18. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!