Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes a BME-re jelentkezni?

Érdemes a BME-re jelentkezni?

Figyelt kérdés
Jövőre szeretném megpróbálni a járműmérnöki szakot, érettségim van, emelt matek, infó közép, amik jók lettek. Csakhogy én Nyíregyházán lakom, nőttem fel, s itt is van járműmérnöki, max még Debrecen, ami szóba jönne. De azért a BME gondolom mégis jobb választás lenne. Nem szívesen hagynám itt Nyíregyet, főképp, hogy itt is van járműmérnöki, levelezőn is.
2023. aug. 13. 05:04
 1/2 anonim ***** válasza:
61%

A járműmérnök az egyik legnehezebb szak a BME-n.

Minden BME-s alapszak minimum 4 év szívás. Olyanról senki ne álmodjon, hogy mellette dolgozik, maximum alkalmanként forgalomszámlálni szoktak a közlekkarosok, de az a pénz nagyjából arra elég hogy eligya a következő buliban. Magyarul az egészet vagy a szülők finanszírozzák vagy diákhitel.

Az ember örül ha bizonyos időszakokban aludni van ideje, sokmindenről le kell mondani, pl a családi összejövetelek egy részéről is.

Mentálisan nagyon megterhelő, ami később egyébként krónikus betegségekhez vezethet.

Ha az ember közösségi arc akkor kap élményt is a BME-től, én a férjem is ott ismertem meg, de ha egy szobámban ülök típus lettem volna, megfelelő szülői támogatás nélkül és még fizetnem kellene a tanszerekre felvett diákhitelt, akkor biztos bánnám, hogy a BME-t választottam.

(elhelyezkedési esélyekről nem tudok írni én másik szakot végeztem, az én szakmámban mindegy hogy honnan van a diplomája az embernek)

2023. aug. 13. 07:32
 2/2 A kérdező kommentje:
Tehát akkor nem érdemes csak a nevéért oda menni.
2023. aug. 13. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!