Mikor volt felvilágosító órátok?
Ötidikes osztályfőnökként a lányoknak szerveztem felvilágosító órát. A biológiatanár tartotta az egyiket ahol a belső szervek részeit és működését beszélték át játékosan. A másik pénzbe került, a neve a Ciklus Show volt.
46F matematikatanár
Amúgy szerintem nagy szégyen, hogy a magyar oktatás nem fektet elég figyelmet ezekre, és emiatt felnőtt emberek szinte teljesen analfabéták a szexet, meg a nemiszerveket illetően. Összeteszem a kezem, hogy 12-ben ott voltam azon a tényleg komoly felvilágosítò órán, amit egy kemény tanár nyomott le nekünk biológia órán, és minden kérdésünkre válaszolt, és mindent alaposan elmagyarázott. Hárman voltunk lányok, többiek mind fiúk, de beszélt részletesen mindenről. Sajnos viszont eddigi tapasztalataim alapján a pasik nincsenek is tisztában kb semmivel. Nem tudják, hogy jön létre a menstruáció, mikor lehet terhes egy nő, miért nem megoldás a ,,kihúzom időben" téma, meg egyéb alap dolgok...És ez kortól független. Amelyik tisztában van vele, és beszélgetek vele azon már rendesen lesokkolòdom, hogy létezik ilyen?
Mondjuk szerintem a nők sem különbek. Sok nő azt sem tudja, hogy a saját teste hogy működik, nem hogy a férfiaké. Meg fordítva is ez jellemző. Tisztelet a kivételnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!