Az érettségihez szükséges közösségi szolgálat alól ki lehet bújni orvosi igazolással?
1. átmész felnőttoktatásba vagy
2. rendelkeznek kell olyan szakértői igazolással, mely szerint sajátos nevelési igényű vagy. Ez alapján az igazgató ad mentességet.
Ha ezek nem jönnek szóba, akkor vagy teljesíted, vagy nem érettségizel.
Nem. Az évfolyamunkba járt egy mozgássérült srác és ő is meg tudta csinálni.
Mi az hogy nincs sok időd? Jövő április közepéig-végéig kell. 50 órát kényelmesen 2-3, hét alatte lehet tudni. Én is 12.-ben évközben csináltam meg a felét. Iskola után mentem olyan helyekre ahol lehetett csinálni.
Nem fogsz felmentést kapni emiatt. Volt rá 4! éved. Le lehet majd pontozni meg beszélni de gondolom nem 4 teljes évig voltál/vagy beteg.
De azha is megoldás lehet, hogy nem dolgozod le, ekkor májusban nem érettségizhetsz, de októberre már jelentkezhetsz. Ha nem sürgős az egyetemi jelentkezés, akkor ráérsz októberben is érettségizni.
Amúgy azon érdemes lenne eltöprengned, hogy ha majd elmész dolgozni valabová, akkor ott is a depidre fogsz mindent fogni? Mert ez azért nem olyan horderejű dolog, hogy akármilyen depresszióval ne lenne teljesíthető.
Lehet lepontozni, de ha már az 50 óra közösségi szolgálat is problémába ütközik jövő áprilisig, ami még 9 hónap (annyi idő alatt egy komplett gyerek csinálódik és születik meg), akkor mit fogsz kezdeni a munka világában, ahol többnyire heti 40 órát kell dolgozni? :)
Tudom nem vagyunk egyformák, de én is full depresszióval toltam végig az egész középiskolát, és mivel szakközepes voltam, az 50 óra mellett minden nyáron volt nyári szakmai gyakorlat, 11.-ben meg még előrehozottan le is érettségiztem egy tárgyból. És nekem pszichiáter által megállapított tartós depresszióm volt, nem csak én találtam ki. (Nem állítom, hogy te kitaláltad, ezt csak azért írom, hogy megelőzzem a kommenteket, hogy biztos nem is voltam, csak aszittem’.)
Tehát! Találj valami király helyet, ahol szívesen töltenéd az 50 órát és vesd bele magad. Hidd el, szuper lesz munkatapasztalatnak is. Én pl állatkertben csináltam 30 órát, a maradékot meg egy zenei rendezvényen töltöttem diákzsűriként. Nem csak unalmas és borzalmas helyeken lehet ezt megcsinálni 😊
Én is érettségi előtt "csináltam meg", mert teljesen kiment a fejemből a létezése is. :D Őszi szünetben bebattyogtam a városi könyvtárba, ahol lepapírozták az egészet 2 perc alatt (sokat jártam oda az iskolás éveim alatt, így elég jól ismertek már ott).
Biztosan van ilyen hely a te közeledben is, de egyébként pont jót tenne a közérzetednek, ha kicsit kimozdulnál és tényleg tevékenykednél pl. állatmenhelyen akár. Egyik barátnőm a szegedi kórházban töltötte le az 50 órát, ha nekem is lett volna rá lehetőségem, én is szívesen önkénteskedtem volna kórházban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!