A 2024-es felvetelinel lesz meg erettsegi pontok ketszerezese?
Figyelt kérdés
Az a problemam, hogy elvesztettem a kozepiskolai bizonyitvanyomat, az iskolam meg tizeneve bezart, vagyis ujat se tudok kerni.2023. aug. 3. 23:17
1/5 anonim válasza:
Jövőre is lesz lehetőség duplázásra.
2/5 A kérdező kommentje:
Jajj de jo, koszi.
2023. aug. 4. 04:56
3/5 anonim válasza:
Valószínűleg amíg a jelenlegihez hasonló rendszer lesz (vagyis elsősorban a középiskolai eredmények alapján számolják a pontokat, nem külön, az egyetemek által szervezett felvételi eljárás van), addig mindig lesz lehetőség a duplázásra. Ennek az oka egyszerű: ha ez nem lenne, akkor azok, akik anno nem teljesítettek jól a középiskolában, a későbbiekben nem tudnának érdemben javítani a pontszámukon, és lényegében egy életre elvennék a lehetőséget azoktól, akik tizenévesen nem tanultak.
4/5 anonim válasza:
#4 Hülyeség, én még a régi rendszerben érettségiztem és simán felvettek, nem kellett semmiből újra vizsgáznom.
5/5 anonim válasza:
Igen, igazad van. Nem tudom, miért égett be nekem ez. Mindenesetre kértem, hogy töröljék a válaszomat, mert nem akartam senkit félrevezetni.
(Talán onnan jött, hogy anno hiába központi matekot írtam, az nem számít emeltnek, mert sehol nincs jelölve az érettségi bizimben, hogy nem a sima érettségit csináltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!