Magyarországon mi a sikeres érettségi feltétele?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy mi kell ahhoz, hogy érettségi bizonyítványt kapj? Elég mindenből az átmenő vagy átlag is kell kijöjjön? Például Romániában hiába hogy mindenből megkaptad az átmenőt, nem kapsz érettségit ha nem jön ki az átmenő jegynél egy jeggyel több az összes érettségi tantárgy átlagából. Magyarországon van ilyen?2023. aug. 2. 22:43
1/4 anonim válasza:
Tudtommal Mo.-on minden érettségi tárgyból el kell érni a 2est, plusz a 12.es évvégi bizonyítványban is minden tantárgyból meg kell lennie a 2esnek.
Erről az átlag dologról korábban még sosem hallottam.
3/4 anonim válasza:
Legalább 5 tárgyból (magyar, matek, töri, idegen nyelv, egy szabadon választott) el kell érned összesítve a 25%-ot, de szóbelin és írásbelin külön-külön is meg kell lennie a 12,5%-nak. Tehát azt nem csinálhatod, hogy mondjuk magyarból írásbelin összeszedsz 38 pontot és utána hátradőlsz, hogy már úgysem tudod lerontani 25% alá a szóbelivel, ezért arra nem készülsz, mert ha szóbelin 6 pontnál kevesebbet érsz el, akkor is sikertelen lesz a vizsgád és nem kapsz bizonyítványt.
4/4 anonim válasza:
Nem fogod elhinni: tanulni kell, készülni rá és akkor sikeres lesz. Nem a kettesre kell törekedni, számolgatni a minimális %-ot, hanem az ötöst kell becélozni. Tudom ez sok munkával jár, de hát ez van; az életben semmit sem adnak ingyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!