Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A tanárok, oktatási rendszer...

A tanárok, oktatási rendszer felelősségét miért nem vetik soha fel akik a fiatalok tudását, képességeit szólják le, szidalmazzák? Akár ezen az oldalon is.

Figyelt kérdés

Tisztelet a kivételnek, de megy a nyafogás hogy az iskolából kiderült gyerekek buták, sötétek, semmi nem érdekli őket, kitanultak egy szakmát azt semmihez nem értenek és hasonlók.

Felteszem a kérdést itt miért nincs szinte soha felvetve az alkalmatlan, az egészbe magasról belesz.ró tanárok, oktatók felelőssége, és a használhatatlan, a fiatalok lelkesedését maximálisan lenullázó oktatási rendszer, miért mindig a fiatalok a hibásak?

2023. aug. 1. 17:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
77%

Én mondtam már akkor is, amikor gimibe jártam, hogy szarul tanítanak, de senki nem hitt nekem, mindenki szerint csak lusta voltam.

A földrajz tanárom pont leszarta, hogy hangosan beszélgetnek az órán, ő normál hangerővel megtartotta, aki elől ült, hallotta, aki hátrébb, mint én, nem. Az angol tanárom egyetlen számonkérési módszert ismert, a tankönyvben található szövegek felmondatását. Mindig egy szöveget kellett megtanulni, annyi értelme volt, hogy új szavakat is tanultál ezzel, de amúgy csak a memóriádat tesztelte. Az ének tanárom annyira fontosnak érezte magát, hogy kötelező olvasmányt adott fel és minden szar hangú (pl én) diákot karácsonyi énekkarra kényszerített. A töri tanárom fontosnak tartotta a részleteket, elmondta kb azt is, hogy melyik történelmi személyiség milyen színű alsógatyát viselt 1879.03.12-én 15:12 perckor, persze ilyen részletességgel kell felelni is, mert egyest kapsz, ha nem fejted ki a választ annyira, mint ő akarja. A magyar tanáromnál a felelés akkor ért valamit, ha szépirodalmi költő stílusban mondtad fel, aztán még meg is alázott mindenkit, hogy "hányast adnál magadnak?" kb mint amikor bérigényt kérdeznek. A többieket nem emelem ki, kb mindegyik szar volt, nem a fontos dolgokat tanultuk, leszarták ők is, idióta számonkérések voltak, dehát ez a magyar oktatási rendszer.

2023. aug. 2. 08:18
 12/13 anonim ***** válasza:

A hatost valamiért lepontozta a sok funkcionális analfabéta, akiket kitermelt a rendszer, pedig nagyon is igaza van. Ennek a rendszernek pont az a lényege, hogy gondolkodni képtelen, bégető, kussoló analfabétákat képezzen, akik nem gondolkodnak, vagy ha meg is próbálnak gondolkodni, akkor se menjen nekik. Az egész közoktatás erre épül. Megmondják, hogy mit gondolj erről meg arról, mi legyen a véleményed, hogy viselkedj stb. Ha valaki kritikusan gondolkodik, saját véleménye van, megbélyegzik, kigúnyolják, csesztetik a tanárok, és a környezete is.

Vajon elgondolkozott rajta bárki is, hogy a világon számos milliárdos ember érdekes módon teljesen az ellentétét csinálja annak, amit az oktatási rendszer tanít? És valamiért ők el is értek valamit. Az oktatási rendszer által kitermelt engedelmeskedő bégető emberek pedig egy reggel 6-kor kelő, 8-12 órát robotoló, szabalykövető, gondolkodás nélküli droidok.

2023. aug. 11. 06:16
 13/13 anonim ***** válasza:

Én nem az egyes tanárok felelősségét emelném ki, hanem az egész rendszer rohad.

Én pl. teljesen ki vagyok akadva azon, hogy az egész iskolában egymás ellen uszítják a gyerekeket. A hetesnek a dolga felírni, hogy a szünetben ki hogyan viselkedett, majd elmondani a tanárnak, hogy Pistike nem volt hajlandó kimenni levegőzni a -10 fokban, majd megdicsérik érte.

Nálunk is volt házi feladat felelős, aki óra előtt felírta, ki nem írt leckét, majd jelentett a tanárnak. Azt hittem ez csak a kommunizmusban létezett, de még mindig csinálják!

Én már többször fontolgattam, hogy bemegyek az iskolába, és kiosztom a tanárokat, hogy nem kéne spionnak nevelni a gyerekeket!

Aztán bekerülnek egy munkahelyre, és ott meg hirtelen csapatjátékosnak kell lenni. Hogyan? Egész életükben arra voltak nevelve, hogy árulkodjanak, meg tapossák el a másikat.

Pl. a gyerekeimnek meséltem, hogy auditon milyen problémák vannak, mire a lányom közölte velem, hogy miért nem mondtam meg, hogy a kolléganőm hibázott, és nem én. Teljesen meg volt döbbenve, amikor mondtam neki, hogy ilyet nem mondunk egy auditon! Egy csapat vagyunk, ha az egyik bukik, bukott az egész osztály, meg kell egymást védeni. Na, ez nekik teljesen új dolog az iskola után!

2023. aug. 11. 16:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!