Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » BME-ről tudtok mesélni?...

BME-ről tudtok mesélni? (Építész szak)

Figyelt kérdés

Jövőre fogok érettségizni, most a BME-t nézem, nem tudom mennyi esélyem lenne. Esetleg tudna valaki mesélni róla? Hogy vannak az órák? Milyen a kollégium? Minden nap be kell járni? Stb.

Előre is köszönöm:)

2023. aug. 1. 11:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Maga az egyetem 24000 diákot tagsál, ebből 16e pasi kb.

A NEPTUN itt is működik, így annak alapján dől el, mikor van órád.

Vannak projektfeladatok, amik a szakdolit megelőzik, számomra mindenképp szimpatikus ez.

Az egyetem egy terebélyes helyen fekszik, de két részre oszlik. A "D" és "K" épület elsősorban a hagyományos mérnöki szakoké, így itt szinte 90% a srácok aránya. Az E épület afféle vegyes helyszín...

A gazdasági rész jellemzően a Q épületben van, ez így elég feminin. Az I épület annyira kiesik a pixisből, hogy talán nem is releváns, s itt is 90+% a pasik aránya.

Az órák 1,5 órásak, közöttük 30p a szünet, hisz át is kell érni a másik órára. Van saját börze, ahol a mérnöki rész erősebb. (K ép.)

2023. aug. 1. 14:32
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha napi 8 órában akarsz jól keresni mint mondjuk egy infos, villamos, vagy mechatronikai mérnök, (még a gépész sem rossz), akkor az épìtész-épìtő mérnöki szakokat nem ajánlom. Kevesebbet lehet velük keresni mint az előbb említett mérnök szakmakkal, és sok esetben ezért többet is kell dolgozni, mondjuk napi 8 helyett napi 10et. Csalad és szabadidő gyilkos néha az epìtőipar. Én nem ajánlom.
2023. aug. 30. 06:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!