Ha SZTE-n a TTIK-n vagyok, akkor melyik kari kollégiumba érdemes mennem?
Szia!
Szerintem azt válaszd, amelyik közelebb van a kari épületedhez. Mert sokszor lesz olyan, hogy az óráid között 2 óra szünet lesz és számomra érdemesebb visszamenni a koliba és addig ebédelni vagy csak, ha a reggeli kelést nézzük. Amúgy kb. mindegy, hogy melyik koliba jelentkezel. (Én is nagyon gondolkoztam, hogy hova menjek, de jó nekem az, ahol vagyok. Igaz, hogy nem a szaktársaim, de nem is kell azoknak lenniük.) Továbbá azt vedd figyelembe, ha egy "elitt" koliba akarsz menni ott lesznek kötelező foglalkozások.
Fontos a jó környezet! Akarj elit koliba menni, ott szelíd, és jó emberek vannak - bár csak látogatóban jártam ott, és nagyon tetszett a nyugodt, jóindulatú légkör.
Ha valami mást szeretnél: látszólag jó barátokat, akik kinéznek, ha tanulsz, egy távoli helyet, ahonnan nehéz eljutni az óráidra, egy helyett, ahol jól lehet bulizni, és elb*szni az időt, ahonan jól ki lehet bukni az egyetemről, akkor menj Öthalom-ba, én is ott voltam.
Én a Károlyiban vagyok, ott vannak bulik igen és sok emberrel lehet összeismerkedni, de aki akar az tud tanulni. (Azt mondják, hogy milyen rossz, de ez szinttől is függ. Vagyis nem tudhatod, hogy milyen a fürdőszoba, szobatársak, szobák stb.) Szerintem nem kell ennyire pesszimista módon hozzáálni, mert valakivel úgyis jóban leszel.
*az elit kolikban is lehetnek lenéző és undok emberek.
Szegeden mi számít elit kolinak?
Amúgy szerintem jelentkezni jelentlezhetsz elitbe is, ha nincs megszabva max szám, hogy hány helyre jelentkezhetsz, hátha mázlid lesz és bekerülsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!