Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kiskorú járhat egyetemre?

Kiskorú járhat egyetemre?

Figyelt kérdés
Pár hete hallottam 1 storyt,hogy egy lány 17 évesen kezdte el az egyetemet. Ez lehetetlen, ugye? Mármint bárhogy számoltam sehogy se jön ki a matek. Én anno szalajtottam óvodában. 7 évesen kezdtem az általános iskolát, 15 évesen a középiskolát, 19 évesen az egyetemet. Ha valaki nem szalajt akkor ő egy évvel korábban kezd mindent. De akkor is minimum 18 éves. Vagy lehetséges bárhogy, hogy 17 évesen kezdjen valaki egyetemre járni?

2023. júl. 29. 18:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehetetlen, és októberi vagyok, nem voltam hat, mikor kezdtem az általánost, nem voltam 18, amikor az egyetemet. Furán néztek rám, hogy szülővel megyek beiratkozni.

De ügyvéd ismerősöm is van ilyen, szintén októberi :)

2023. júl. 29. 18:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen járhat.
2023. júl. 29. 18:18
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Találkoztam 17 éves egyetemistával is - tehát nem lehetetlen.
2023. júl. 29. 18:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Vannak gyerekek, akiknek elvileg évvesztesnek kellene lenniük, de ha a szülők ragaszkodnak hozzá és szakértők iskolaérettnek nyilvánítják őket, akkor 5 évesen is elkezdhetik az általános iskolát, így a középiskola végét követő szeptemberben még csak 17 évesek lesznek.

Ezenfelül egyébként vannak olyan oktatási rendszerek (pl. Skóciában), ahol előrehozottan, 17 évesen is le lehet érettségizni, s ezeknek a tanulóknak joguk van a középiskola utolsó évét "átugorva" egyből egyetemre menni.

2023. júl. 29. 18:58
 5/8 anonim ***** válasza:
96%
Most már kicsit máshogy működik az iskolaérettség megállapítása, úgyhogy nagyon-nagyon ritkán küldenek 6. életévét be nem töltött gyereket iskolába, de nekem is van huszonéves ismerősöm, aki még nem volt 18, amikor elkezdte az egyetemet.
2023. júl. 29. 19:49
 6/8 anonim ***** válasza:
67%
Nekem van olyan tanárom, aki 16 évesen kezdte állítólag (osztályt ugrott, még régen) és nem volt még 18 mikor gyakorlatvezető lett. Most 30-40 közt lehet
2023. júl. 29. 23:52
 7/8 anonim ***** válasza:
73%

Igen, még osztályugrással is meg lehet valósítani ezt a dolgot.

Egyébként az egyetem nem kor, hanem érettségi függvénye.

(Ugye Sheldon Cooper?)

2023. júl. 30. 06:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem a gimis biosztanárom volt így. Valamikor ősszel született és nem volt 6 éves, amikor elkezdte az iskolát.

Annyi panasza volt, hogy kínos volt szülővel menni a beiratkozásra :)

2023. júl. 31. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!