Milyen alapszakot kell végeznem ahhoz, hogy BME-n pl, vagy akármilyen más egyetemen mesterszakra mehessek Pszichológiára? Nagyon szeretnék pszichológus lenni, de alapszakra soha nem vennének fel..
Figyelt kérdés
2023. júl. 26. 21:33
1/9 anonim válasza:
Nagyon régen sokan jártak így át például gyógypedagógiáról pszichológiára, de mára már kizárólagosan pszicho BA-val lehet csak jelentkezni. Sajnos nagyon telített szak. Kolozsváron van még más felvételi rendszer (magyar nyelven is folyik egyetemi képzés), viszont megoszlanak a minőségéről a vélemények. Többet erről én sem tudok, nézz utána. Annyi viszont elég valószínű , hogy az alapképzés után lehet ott is szintúgy mestert csinálni
2/9 anonim válasza:
Talán vigasztal, feltételezem te is hasonló helyzetben vagy. Engem idén már harmadjára nem vettek fel pszichológia szakra (plusz 35-40 pont hiányában)
3/9 anonim válasza:
"Nagyon szeretnék pszichológus lenni, de alapszakra soha nem vennének fel.."
Hát ez így problémás lesz, de például megteheted azt, hogy megnézed, hogy milyen diplomás bemeneti pontszámítása van, és érettségi helyett diplomával mész oda. Elvégzel valami rokon szakmát ahova könnyű bejutni, pl. szociálpedagógiát vagy szociológiát, és onnan átmész pszichológiára már mint diplomás. Egyébként nem tudom, mi a motivációd, de emberekkel foglalkozhatsz egy csomó más végzettséggel is.
4/9 anonim válasza:
Ötös minősítésű diploma 400 pont, plusz még a pluszpontokat. Erről csatolom linket, illetve jövő évtől az egyetemek külön megszabhatják, mire adnak még
5/9 anonim válasza:
Az utolsó válaszolót kiegészíteném azzal, hogy a Károli a négyes diplomára is 400 pontot ad, szóval akkor sem reménytelen, ha nem lesz jeles a diplomád. :)
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, igyekszem megoldani, hogy valahogy felvegyenek, adtatok egy kis reményt🥰
2023. júl. 31. 10:39
8/9 A kérdező kommentje:
Szia, csináltam angolból emelt érettségit, 5-ös lett, meglett vele a nyelvvizsga, de így sem vettek fel sajnos :( Tervezek oroszból is érettségit csinálni, vagy nyelvvizsgát, hogy legyen több pontom, és újra fogom próbálni. Nem szeretnék megállni :)
aug. 8. 08:30
9/9 anonim válasza:
Köszönöm, hogy válaszoltál! :) Gratulálok az eddigi sikerekhez és kívánom, hogy váljon valóra, amit elterveztél!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!