Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A Károli jogász szak levelezőn...

A Károli jogász szak levelezőn mennyivel könnyebb, mint máshol?

Figyelt kérdés

Sok kérdésnél olvasom, hogy a Károlit ajánlják levelezőn munka mellett, meg írják, hogy mennyire könnyen elvégezhető, nincs szivatás stb. Valaki le is húzza, hogy gyenge. Hogy kell érteni a könnyűséget? Mivel másabb, mint egy ELTE, Pázmány, Debreceni stb?

Ha pl. vizsgán vagyok, itt egy halandzsázásra is megadják a kettest egy komolyabb jogi tárgyból, vagy miben nyilvánul meg a könnyűsége? Esetleg csak sztereotipia és régen esetleg tényleg ez volt, ma meg már nehezebb vagy még most is könnyű?

Hogy kell elképzelni?

2023. júl. 18. 08:44
 1/9 anonim ***** válasza:
80%

Nekem volt tapasztalatom az ELTE-hez és a Károlihoz is.

Mindkettőn kell tanulni, a különbség a sz**atàsban van. ELTE-n nagyon sok olyan vizsga van, ahol 60-70% bukik, mert annyira a részletszabályok rèszleteinek a részleteibe kérdeznek, amire jó eséllyel soha se lesz szükséged. Illetve kifejezetten szivatnak: helyesírási hiba a latin szóban? Nulla pont. Az öttagú felsorolásban elrontottál valamit? Nulla pont. Igaz-hamist rontottotál? Minusz pont. A vizsgán volt egy nyelvbotlásod 10 perc folyékony felelet után? Ha a tanárnak olyan kedve van, buktál. A Károlin ezzel ellentétben ha a lényeget tudod, a kettes megvan, ha a részleteket is, akkor akár jó jegyet is szerezhetsz. Nem szivatnak minuszpontos meg nulla pontos vizsgákkal vagy ha látszik, hogy kinyitottad a könyvet, akkor átengednek szóbelin.

Én 3 év ELTE után mentem át Károli levelezőre - hogy legyen időm dolgozni ügyvédi irodában egyetem mellett -, és életem legjobb döntése volt. Jelenleg jobban boldogulok a károlis diplomámmal mint volt elte-s csoporttársaim. Az életben rengeteg olyan skillre van szükséged, amit úgy sem az egyetem fog megtanítani.

2023. júl. 18. 15:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Ezt nagyon jó olvasni, mert én meg Debrecenbe készültem, csak itt a római jog is pl. úgy kezdődik, hogy pontlevonásos zh az aláírásért, 100-200 beugró szó szerint, olyanok, aminek semmi értelme nincs pont ugyanúgy visszamondani szó szerint a tankönyvi szöveget. Még egy mai jogi tárgynál értem is, meg valamilyen szinten elvárható is, csak pl. ilyen jelentéktelen dolgokkal szivatni a hallgatókat szerintem nem jó, ezért is gondolkodok, hogy inkább a Károlival jobban járnék, meg gondolom a konzultációkra járás is rugalmasan van kezelve, ahogy hallottam.
2023. júl. 18. 16:49
 3/9 anonim ***** válasza:
17%
Igaz nem jogra jártam, hanem tanárira, s más egyetemen, a PTE-n. 1 év után átmentem Egerbe. Elegem lett a sz.patásból, de a tanári pályáról nem akartam lemondani. Nem ér annyit se egy Eltés, se más, divategyetem általi diploma. Az egészség sokkal fontosabb. Persze, előtte tájékozódj több forrásból is. De én a Károliról jókat hallottam.
2023. júl. 18. 17:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én pazmanyrol mentem át Karolira. Nehezsegben hasonlónak érzem, kivéve a büntetőjogot, ugyanis az brutal a pazmanyon, Karolin pedig csak egy tárgy a sok közül. Jelentem egy évet már letoltam a Karolin és nem buktam meg úgy, hogy tanultam volna és úgy éreztem, hogy tudom is az anyagot. Persze volt bukasom már itt is, de azoknal én is azt éreztem, hogy nem ér kettest a tudásom. Tehát egyetértek az első válaszoloval, ha tanulsz akkor atmesz a Karolin és nem fognak felesleges dolgokkal megszivatni (persze itt is van szivatos tárgy ami még előttem van, de optimista vagyok.) Az tévedés és pofaraeses lesz a vége, ha valaki azt hiszi, hogy tanulás nélkül is át tud menni a Karolin, mert nem így van, viszont az oktatok többsége nem fog szivozni ha alapból tudod az anyagot.
2023. júl. 23. 23:18
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
3-as vagyok. Na, megint nem csalódtam. A sok gyáva arra már nem képes, hogy leírja, mivel nem értett egyet, csak a lepontozás megy. :D
2023. júl. 23. 23:26
 6/9 anonim ***** válasza:
81%
Mondjuk azért, mert az ég világon semmi köze nem volt a válaszodnak a kérdéshez.
2023. júl. 23. 23:31
 7/9 anonim ***** válasza:

Az, hogy halandzsára is átengednek, az azért nem igaz. Aki erre számít, az csalódni fog :D Én mondjuk nem jogászira jártam, csak jogi asszisztensit csináltam a Károlin levelezőn, de ha itt se engedtek át a semmire, valószínűleg jogászin még annyira sem fognak.

Van 1-1 tanár, aki szeret szívatni olyanokkal, hogy pl gyakorlati tárgyat buksz, ha nem mész el az előadásra személyesen, tehát ha nem vagy ott nem fogadja el a beadandódat és hasonlók, de ezeket ki lehet védeni, ha előre felméri az ember a terepet.

A nagyobb szívás inkább a képzés szervezésében, az információk átadásában, megszerezhetőségében van. Harapófogóval kell kihúzni minden fontos infót a tanulmányitól, amit maguktól is mondaniuk kellene. Ez nem tűnik olyan vészesnek, de egy idő után az idegein tudnak lépkedni a hallgatóknak. Túlélhető, de erre fel kell készülni.

2023. júl. 30. 18:49
 8/9 A kérdező kommentje:
Ez nem hangzik túl jól. Valamelyik kérdés alatt azt írták, hogy a Károlin a legjobban szervezett a levelező képzés, és hogy nagyon jól informálódni a facebookos csoportokból, meg az egyetemi kommunikáció is megvan. Most akkor mi az igazság? 😂
2023. júl. 31. 08:01
 9/9 anonim ***** válasza:
TO oldalról nem jól szervezett, abban a Pázmány jobb volt. De vannak evfolyamcsoportok, onnan eler hozzád minden infó. De kb ez legyen az utolsó ami alapján választasz
2023. júl. 31. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!