Fel lehet készülni emelt infó érettségire 4 hónap
alatt, vagy hagyjam a búsba?
Figyelt kérdés
Az a bajom vele, hogy olyan dolgok vannak benne, amik nekem sosem mentek... Az excel számomra az a program, amivel meg lehet síratni, programozni és weblapot szerkeszteni pedig sosem tudtam. Mellette még ott van a szóbelis 120 tétel. Viszont az egyetemi felvételihez minél jobb érettségi kéne, szóval nem az a cél, hogy kegyelemkettessel átverekedjem magam. Most próbálok ilyen youtube-os excel kurzusokat nézni, amiben minden alap dolgot elmagyaráznak, és w3schools-on csinálom a pythonos meg az exceles feladatokat, meg letöltöttem valami "gondolkodj úgy mint egy programozó" című pythonos könyvet. Persze be lehet és be is kell gyakorolni a típusfeladatokat, de előtte örülnék ha érteném is, mit csinálok, nem csak bemagolt lépéseket ismételgetnék. Ha ezek megvannak, ráfekszem az accessre, az még úgy ahogy megy. De úgy érzem, szélmalomharcot vívok azzal, hogy a szinte nulláról próbálom felszenvedni magam.
Ha van meg 2 eved, miert 4 honap alatt akarsz felkeszulni?
Kerdesedre a valaszom: en nem tennem. En csak a szobeli tetelekre hagynek 4 honapot. Felkeszulni minimum 1 evet hagynek plane emelt szinten, foleg hogy ennyire nem ertessz hozza. A konyv ,amit letoltottel jo, de az emelthez keves lesz. Az alapokhoz viszont tok okes (de youtubeon is talalsz meg jo segitsegeket).
Elorehozott erettsegit teszel? Vagy megvaltozik jovore a kovetelmeny?
2023. júl. 14. 21:52
12/15 anonim válasza:
Most októberben mennél érettségizni? Előrehozottan?
Én nem javaslom még, a leírtak alapján időre lenne még szükséged, minimum a tavaszi érettségiig várnék.
2023. júl. 15. 11:21
13/15 anonim válasza:
Attól is függ ,hogy éppen melyik egyetemre szeretnél menni. Én 4 évig voltam infós gimiben, ahol szinte 0 programozásunk volt, de az office programokat sem nagyon néztük végig. Idén úgy alakult, hogy az egyetem kérte az emelt érettségit, ezért januárban szántam el magam egy emelt infóra. Nem sikerült jól, mert csak 49% lett, viszont így is lesz elég pontom ahhoz a szakhoz, ahova menni szeretnék. Az office programokat siman be tudod tanulni , ha tényleg minden áldott nap leülsz a gép elé és csinálsz néhány feladatot. Én nem biztos, hogy várnék még 2 évet, hacsak nem megy tökéletesen a programozás, mivel változik a követelmény májustól. Nézz meg egy emelt infó és egy emelt digitális kultúra érettségit, teljesen más a kettő nehézségben...
2023. júl. 20. 00:54
14/15 anonim válasza:
Előzőként még annyit:
Habár a ppt 25, az Excel pedig 13 pont lett,(azok is a kapkodásom miatt) az adatbázis nagyon le húzta az egészet, mivel úgy mentem oda ,hogy programozásnál csak bekérek txt-ből. Szóval ha tudsz fullos programozásokat csinálni az előző évek érettségi feladataiből, simán meg tudod írni 70-80%-ra, még akkor is, ha az adatbázis nem megy annyira:D
2023. júl. 20. 01:07
15/15 anonim válasza:
Én is körülbelül ennyi idő alatt kezdtem el készülni (heti 2 infó órán kívül), nekem 92% lett, de én mindig is könnyen fogtam az infót. Nem lehetetlen csak kell napi 3-4 óra gyakorlás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!