Mennyire lehet bírni napi 4 óra utazást ingázás miatt?
Egyébként létezik diákhitel 1, és 2, pontosan az efféle helyzetek megoldására. Nem kötelező ingáznod. Legalábbis 45 éves korodik. Ha afelett vagy, akkor pedig 55 éves korig képzési hitelt vehetsz fel.
Szóval erre van megoldás.
Én sétával és busszal összesen kb. 5 órát ingáztam most a tavaszi félévben, igaz, csak három nap voltak óráim (reggel 5:40 körül indultam el otthonról, 18:15 körül értem haza). Koliból kiléptem, több félév alatt sem sikerült megszeretnem. Amióta utazom, sokkal nyugodtabb vagyok, szóval részemről jó döntés volt. Tudtam a buszon tanulgatni, zenét hallgatni, netezni, olvasni, egész hamar el is megy az idő, az átlagom nem romlott. Szaktársaim is járnak be arról, amerről én, vagy fél órával többet mennek nálam, de állításuk szerint ők is jól bírják.
Az fix, hogy személyfüggő, kinek mennyire megy ilyen mértékben az utazgatás, meg természetesen fárasztó is, számítanak a közlekedési lehetőségek is, átszállás kell-e stb., de adott esetben simán túlélhető.
16-17
2-3 órát ingázni a városban sem kevés szerintem. Amit a kérdező ír, abból ráadásul az jön le hogy vidékről járna be, de javítson ki ha tévedek. Nagyon a menetrendhez lesz kötve így (a volánbusz meg a vonat nem jár 5 percenként, mint pesten a villamos.) Ha a 2 óra csak a menetidő, akkor is oda kell érni otthonról az állomásra, aztán a város széléről még eljutni az egyetemhez... Teljesen más kategória ez
Mert romantikus álmokat kergetsz.
Én vonattal utazom egyetemre hétvégente.Szinte mindig heringparty van,hatalmas zaj, büdös stb. Sokszor zenével a fülemen se hallom a saját gondolataimat.
Azt se tartom reálisnak,hogy a nagy átlag képes lenne/ kedve lenne hajnali 5-6 órakkor mikor megy,vagy késő este órák után még plusz nyelvet megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!