El tudná nekem magyarázni valaki, hogy a kollégiumi pontszámítás hogy történik? (BGE)
Találtam az oldalukon több dokumentumot is ezzel kapcsolatban, de mindegyik mást ír, hogy mi mennyi pontot ér meg hogy egyáltalán mi alapján pontoznak. Az egyik alapján pl. 15-20 pontom lenne összesen úgy, hogy 70-80 körül szokott lenni a ponthatár a kollégiumba. Ennél viszont nem volt szó olyanról, hogy elsőévesként előnyben részesítenének vagy plusz pont lenne vagy bármi ilyesmi, de úgy tudom, hogy az. Meg a tanulmányi pontokról sem találtam semmit, míg egy másik szerint 40 fölötti pontot kapnék a felvételi pontszámommal.
Az egy főre eső havi nettó átlagjövedelmet sem értem, mert ha minden igaz, akkor az 0 pont nálam úgy, hogy anyukám nettó 197-et keres, és az elosztva kettővel több mint 87.500, így 0 pont. A távolság 1 pont (44 km), és a fogyatékosság 7, de arról nem is biztos, hogy időben lesz papírom, + anyukám elvált, és azt hiszem ennyi.
Ez alapján írtam:
Szóval 44 kilométeres vonzáskörzeten belül élsz, a muterod keres br 300 000-at, igazolni pedig nem tudod a fogyatékosságot.
Tulajdonképpen miért akarsz kollégiumba kerülni és miért vennéd el azoktól a férőhelyet akiknek lehetőségük sincs ingázni az egyetemre és mélyszegénységből származnak!?
Azért nem szeretnék/tudnék ingázni, mert lehetetlen lenne úgy dolgoznom egyetem mellett, hogy napi 3 óra elmegy csak utazással, anyagilag támogatni meg nem nagyon tudnának ennyi pénzből engem. A fogyatékosságról meg megvan a diagnózisom, de az nem elég, elképesztően hosszú bürokratikus procedúra kell hozzá, hogy elfogadják.
Egyébként meg nem a mélyszegénységben élőktől veszem el a férőhelyet, leginkább azért, mert ők el sem jutnak az egyetemig, hanem a csalóktól, akik mindenféle módon trükköznek, hogy bekerüljenek. Aki meg tisztességesen csinálja a dolgokat, az b#szhatja.
De köszi a semmit nem érő választ.
Először amikor említetted hogy fogyatékosság arra gondoltam hogy valami testi rendellenesség vagy bizonyos tevékenységben korlátozott vagy, de a kommunikáció során ráébredtem hogy te értelmi fogyatékos vagy.
Nos ebben az esetben viszont drukkolok hogy felvegyenek a koleszba, már csak az elvégzés hagy maga után némi kivetnivalót...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!