Szakdolgozat esetén hány embernek kellene kitölteni a kérdőívet, hogy felhasználható lehessen?
Sajnos nem olyan kérdőívem van, amely bárki által kitölthető, hanem szűk kör számára szól. Félek, alig fogja valaki kitölteni.
Hány kitöltés kellene legalább ahhoz, hogy elfogadható legyen a kutatás?
Aki csinált már kérdőívezést, volt esetleg olyan, hogy kitöltöttek pluszban párat?
Igen, ez a terv, hogy releváns facebook csoportokba teszem ki, illetve szervezetekhez próbálom majd eljutattani, hátha egy körlevélben elküldenék a tagoknak. Legvégső esetben amennyi cégnek csak megtalálom az elérhetőségét, megpróbálom őket emailben felkeresni.
Mivel ez bizonyos cégekről szól, nekem azt bárhogy felügyelnem kellene, hogy nehogy kitöltsék egy helyről többen is? Mivel több helyről is próbálom majd terjeszteni a kérdőívet, van egy kis esély, hogy A irányból kitölti valaki, és B irányból is valaki ugyanazzal a céggel kapcsolatban. A kérdőív anoním, olyan kérdések vannak benne, amelyeket szinte bárki ki tud tölteni, aki ott dolgozik. Van egy ilyen általános rész benne (megye, kapacitás), ami alapján esetleg be lehet azonosítani az adott helyet, ha mondjuk abban a megyében egyedi ilyen teljesítménnyel rendelkeznek. És akkor ilyen esetben pont kitöltik többen is onnan és majd védésnél gond lesz belőle, mert esetleg a bizottságban valaki nagyon jártas lesz a témában és vannak adatai róla, hogy az adott megyében nincs is ennyi.
Illetve hasonló kérdés, hogy ha nem én hamisítok, hanem a kitöltők viccelik el és kamu adatokat adnak meg, azt nekem fel kellene ismernem? Szóval mondjuk kijön, hogy 20 adott kapacitású helyként töltötték ki, de csak 15 van az egész országban. (Pontos adatokat én nem érek el, nem igazán tudom leellenőrizni, de az oktatóknak lehetnek pontos adatai, mert mondjuk dolgoznak az ellenőrzésükben)
3, Hogy érted hogy "nehogy kitöltsék egy helyről többen is?" Ha arra gondolsz, hogy egyvalaki csak 1x tölthesse ki a kérdőívet, azt Google Formsban (gondolom azt fogod használni) be lehet állítani.
"ha nem én hamisítok, hanem a kitöltők viccelik el és kamu adatokat adnak meg, azt nekem fel kellene ismernem?" Hát, a kérdőívezés ilyen műfaj, pláne online, nem tudhatod hogy kik a kitöltők és mennyire gondosan hajlandóak válaszolni, sajnos. Ezt a kutatási módszereknél úgyis elmondod. Azért jó ha minél többen kitöltik, mert annál több használható adatod lesz remélhetőleg.
Ezekről leginkább a témavezetőddel kéne beszélned, mert mi nem látunk bele...
Ahogy írtam korábban. Pl. az alkalmazott egy facebook csoportban látja a kérdőívet és kitölti. Közben a főnöke emailes levelező listán megkapja a kérdőívet és ő is kitölti. Akkor egy hellyel kapcsolatban már ketten is kitöltik.
Egyeztetek a témavezetőmmel is, ő még szűkítene azok körén, akiknek a válaszára kiváncsiak vagyunk. De ők a legnehezebben elérhetők, ha még sikerül is eljuttatni utána esélyes, hogy nem töltik ki. Ezért se akarom azt kizárni, hogy hátha egy alkalmazott a facebookon legalább kitöltené.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!