Mikor iratkozzak ki?
Figyelt kérdés
Előző félévem passzív volt és szeptemberben új szakot kezdek.
A Tanulmányi osztályt nem értem el telefonon és az e-mailre sem válaszoltak
Az lenne a kérdésem, hogy mikor iratkozzak ki az egyetemről ráèrek, ha beiratkozok az új helyre vagy most? Félek, ha most megszüntettem a jogviszonyt nem lesz TB-m és diákmunkát sem vállalhatok, de a beiratkozás után személyesen nem tudom mikor tudnék eljutni a régi egyetemre.
A válaszaitokat előre is köszönöm!
2023. júl. 3. 18:20
1/3 anonim válasza:
Mivel nem törvényellenes egyszerre két egyetemen beiratkozott hallgatónak lenni, nyugodtan megvárhatod azt, amíg beiratkozol az új egyetemre, s utána intézkedsz csak a kiiratkozásról. A hallgató bármikor, bármely egyetemen, egy egyszerű ajánlott levélben, egyoldalú nyilatkozattal megszüntetheti a hallgatói jogviszonyát. Nem kell személyesen megjelenned. (Sőt, van, ahol a Neptunon is van ilyen lehetőség.)
2/3 anonim válasza:
Ahogy #1 írja, nem kell bemenni személyesen ehhez. Írásban jelzed az egyetemnek hogy ezennel megszünteted a hallgatói jogviszonyod. E-mailben is lehet.
3/3 A kérdező kommentje:
Szuper, köszönöm szépen! Nem is tudtam, hogy ilyen egyszerű.
Néztem a kérvények menüpontban, de ott előzetes meghallgatást írt az ügyintézőnèl a kiiratkozashoz. Azt hittem ez egy hosszú folyamat lesz.
2023. júl. 3. 20:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!