Mikor iratkozzak ki?

Figyelt kérdés

Előző félévem passzív volt és szeptemberben új szakot kezdek.

A Tanulmányi osztályt nem értem el telefonon és az e-mailre sem válaszoltak

Az lenne a kérdésem, hogy mikor iratkozzak ki az egyetemről ráèrek, ha beiratkozok az új helyre vagy most? Félek, ha most megszüntettem a jogviszonyt nem lesz TB-m és diákmunkát sem vállalhatok, de a beiratkozás után személyesen nem tudom mikor tudnék eljutni a régi egyetemre.

A válaszaitokat előre is köszönöm!

2023. júl. 3. 18:20
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem törvényellenes egyszerre két egyetemen beiratkozott hallgatónak lenni, nyugodtan megvárhatod azt, amíg beiratkozol az új egyetemre, s utána intézkedsz csak a kiiratkozásról. A hallgató bármikor, bármely egyetemen, egy egyszerű ajánlott levélben, egyoldalú nyilatkozattal megszüntetheti a hallgatói jogviszonyát. Nem kell személyesen megjelenned. (Sőt, van, ahol a Neptunon is van ilyen lehetőség.)
2023. júl. 3. 19:34
 2/3 anonim ***** válasza:
Ahogy #1 írja, nem kell bemenni személyesen ehhez. Írásban jelzed az egyetemnek hogy ezennel megszünteted a hallgatói jogviszonyod. E-mailben is lehet.
2023. júl. 3. 19:39
 3/3 A kérdező kommentje:

Szuper, köszönöm szépen! Nem is tudtam, hogy ilyen egyszerű.

Néztem a kérvények menüpontban, de ott előzetes meghallgatást írt az ügyintézőnèl a kiiratkozashoz. Azt hittem ez egy hosszú folyamat lesz.

2023. júl. 3. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!