Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségi és egyetem között...

Érettségi és egyetem között jogosult vagyok a diákigazolványt használni?

Figyelt kérdés

Leérettségiztem, megszűnt a tanulói jogviszonyom az iskolámmal. Nem vettek föl azokra az egyetemekre ahova beadtam a jelentkezésemet, ezért augusztusban pótfelvételit fogok beadni máshová.

Ezalatt az idő alatt használhatom a diákigazolványomat? Vagy hogy van ez? Diák vagyok, tanulok, az, hogy épp suliváltás van min változtat?

Nem az én döntésemből van ez, tehát elvileg nem olyan, mintha egy évvel később mennék egyetemre, mert akkor evidens, hogy arra az időre nem vagyok tanuló, nincs diákigazolványom se, nem vagyok jogosult diákkedvezményre.

Általánosból gimibe nem volt semmi szünet, végig használhattam mindenhol az általánosos diákomat szeptemberig.

2023. júl. 2. 14:02
 1/4 anonim válasza:
100%
Középsuli után október 31-ig jó a diák. Utána kell már másik suliból.
2023. júl. 2. 14:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Persze, október végéig érvényes a diákod.
2023. júl. 2. 14:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy honnan tudod, hogy nem vettek fel? Még nincsenek meg a ponthatárok.
2023. júl. 2. 15:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Nálunk le kellett adni a diákot szóbeli érettségi után, de adtak igazolást, ami október 31-ig volt érvényes. Addigra úgyis meglesz az egyetemi diákod.
2023. júl. 4. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!