Melyik a “leggyengebb” foiskola az orszagban?
Gazdalkodas-menedzsment szakot tekintve pl.
Van olyan iskola ami gyengebb az atlagtol, vagy nem veszik tulsagosan komolyan a kepzest?
Diplomat tekintve szamit az, hogy hol szerezte meg az ember?
Tudom, hogy nem osztogatnak boldog-boldogtalannak jo erdemjegyeket, de azert gondolom van kulonbseg egy Tomori Pal vagy egy Nyiregyhazi fosuli kozott. (Hallottaknol itelve irom ezt)
Az az igazsag, hogy kicsit gyengenek erzem magam a regi rossz tapasztalatok miatt, de szivesen bizonyitanek magamnak azzal, hogy tovabb tanulok, viszont ha valasztani lehet egy lazabbal/konnyebbel kezdenem.
Koszonom mindenkinek elore is.😊
"Van olyan iskola ami gyengebb az atlagtol, vagy nem veszik tulsagosan komolyan a kepzest?"
Egyes vidéki egyetemek egyszerűbbek lehetnek, de nem olyanra kell gondolni mint Szeged vagy Pécs, mert azok igenis magas színvonalúak. Inkább ilyen Tatabánya, Jászberény-be kell gondolkodni. A pozitívumok ezeknek, hogy cserébe hallgatóbarátabbak is.
"Diplomat tekintve szamit az, hogy hol szerezte meg az ember?"
Van olyan szak ahol igen, van ahol nem. Például olyan pedagógushiány van, hogy le se szarják hol végzett az ember. De vannak olyan szakmát ahol igenis sokat számít az egyetem hírneve.
Itt valami nem kerek...
Gyenge sulit keresel, de akkor minek? Csak azért, hogy el tudd mondani, tudd verni a mellkasod, hogy van papírod? Nem túl szimpi hozzáállás...
Ehhez képest megnevezel két halálgyenge sulit... Kicsit másban kellene gondolkodni, mint minőség...
Szerintem, ha ez a motivációd, hagyd a továbbtanulást, inkább dolgozz, az talán embert farag belőled.
A top egyetemeket nyilván kerüld el (Corvinus, BGE, ELTE, BME, SZTE, PTE stb.), tehát eleve főiskolákat célozz meg. Metropolitan (METU), Edutus, Milton, ilyeneket.
Mivel a saját bevallásod szerint sem a nemzetközi matematikai diákolimpián korengedménnyel aranyérmet és különdíjat nyert emberekkel akarsz versenyezni a McKinsey-s gyakornoki helyekért, azaz tökmindegy, csak legyen egy papírod, ezért semennyire nem számít, hogy hol végeztél. Csak az fog számítani, hogy hol dolgoztál és ott miket csináltál. Ismerek sikeres menedzsereket multinál Edutusos, Gábor Déneses papírral.
Koszonom mindenkinek… bar lenezest es cinizmust erzek a szavaitokban, valamint azt erezni hogy “eliteltek” vagy kevesebbnek gondoltok azt is koszonom… lehet ti ezen a teren sokkal nagyobb onbizalommal rendelkeztek, valamint jobb tanulmanyi eredmenyetek volt de nem szep dolog ezert lenezni valakit… biztos vagyok benne, es latni is hogy attol mert valaki felsofoku kepesitest szerzett meg nem valoszinu hogy ezen kivul fel tud mutatni barmit is… en a szuleim segitsege nelkul, egyedul kuzdottem meg mindenert es sajat lakasom van, most veszek telket hogy kesobb valora valjon az egyik almom, hogy egy szep nagy hazam lehessen..egy forint hitelem sincs, nincs gazdag parom, nem hullott semmi az olembe… es meg 30 eves sem vagyok… senki sem segitett, hisz aki megkeseredett es irigy mindog azzal nyugtatja sajat nyomorusagat hogy neki biztosan az olebe hullott…tisztesseges munkaval, se unnepnap, se ev vege, se szilveszter… en nem bantottam soha senkit. Nyilvan tamado feluletet mutatok azzal, ha elismerem hogy sajnos onbizalom hianyban szenvedek… megsem ertem miert kell a masikat bantani, lenezni mert kevesebb (szerintetek) …nem lehet megallapitani egy anonim oldalon hogy ki milyen…az anyagiak es a kulsosegek nem mervadok szamomra… lehet hogy nincs vegzettsegem, de mas oldalrol nezve tobb mindent elertem mint a sok fennhejazo megkeseredett ember…
Koszonom a valaszokat mindenkinek, szep estet 😇
Minden tisztelettel:
de ha egyedül az életre valóságod okán ezeket elérted, örülj neki, és a diplomát és az amögött rejlő tudás elsajátítását hagyd azoknak, akiknek van valódi alaptudásuk, motivációjuk hozzá.
Neked teljesen felesleges a papír...
Ha meg önbizalmi gondjaid vannak, azt pszichés síkon próbáld megoldani, ne ilyen ál-megoldással.
Nem lenézésből írom, de az igazság ez: a tudást hagyjuk meg azoknak, akik tudnak vele mit kezdeni; te nem tudsz, és már kitapostad az utad, közvetlenül haszna neked nincs.
8. Én (7-es válaszoló) nem beszéltem rólad lenézéssel, csak azzal viccelődtem, elnézést, hogy a célod bevallottam nem a matek zsenik lenyomása. Ha viszont csak dolgozni akarsz a papíroddal, akkor tökéletes egy fizetős vagy gyengébb főiskola is, Edutus, Milton stb. ezt is megírtam lenézés nélkül. És hogy sehol nem fog számítani, hogy hol végeztél.
Én becsülöm és tisztelem azt, amit elértél, és hogy még tanulni akarsz. Az előttem szólók cinikus kommentjei annak szólnak, hogy idén pl. 38 ezren (!) jelentkeztek gazdálkodás és menedzsment szakra. Ez olyan sok, hogy egész Amerikában végeznek kb. ennyien ezen a szakon, és az nem egy kis Magyarország, hanem egy hatalmas államszövetség 300 milliós népességgel.. Szóval túlképzés van, és kérdés, hogy érdemes-e erre a szakra menni 38.001-ediknek, vagy inkább valamilyen speciálisabb szakot kinézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!