Hány félév elvégzése után lehet már közel biztosra állítani, hogy ha valaki addig eljutott akkor már fixen elvégzi az adott egyetemet?
Ugyebár szokták mondani, hogy jó hát kijártál 2 félévet, az még a puhatolózás és ismerkedés időszaka, onnan még sokan feladják az egyetemet és közel sem biztos, hogy elvégzed a szakot attól, hogy az elsőt sikeresen teljesítetted.
Szerintetek mikortól lehet már közel biztosra mondani azt, hogy na ő ha eddig eljutott akkor már kicsi az esélye, hogy feladná?
Ha valaki elvégzi az első két évet akkor nagyon valószínűséggel el fogja végezni az egyetemet. Amikor gólyaként beiratkoztam akkor egy lánynak újra be kellett iratkoznia mert kirúgták az egyetemről mert a 6. vizsgaalkalmán is megbukott egy 5. féléves tárgyon. Amikor egy 4. féléves tárgyból mentem szóbelizni akkor szóbeliztem egy olyan fiúval akinek az összes tárgya megvolt kivéve ez rá 1 hétre ment volna záróvizsgazni de megbukott (sokadik vizsgaalkalma volt már) (kikönyörgött a tanártól egy plusz vizsgaalkalmat). #mérnöki kar
Szerinte sosem lehet az állítani ha valaki egy fix pontig eljut akkor el fogja végezni az egyetemet még akkor sem ha "csak" a záróvizsga van hátra.
Emberfüggő is. Volt osztálytársamról már 9.-ben tudtam, hogy el fogja végezni a biológiát, annyira jó, annyira neki való.
De egyébként szerintem mindenkin lehet érezni ezt valamennyire, bár talán csak az egyetemen. De én pl sosem kételkedtem abban, hogy csúszás nélkül elvégzem a szakom, és így is lett. Viszont meg lehet bukni Zv-n.
Ha elvégezte.
De komolyan, vannak olyan végzős tárgyak, amikkel az emberek vért izzadnak. Simán lehet, hogy pont abból vágják meg annyiszor, hogy végül feladja, főleg ha már kellően kiégett az elmúlt 3 évben a szakon és csak túl akar rajta lenni, elkezdett melózni stb. Van, akit zvn vágnak meg, azt sem lehet utána a végtelenségig újracsinálni.
Az csinálja meg biztosra, aki már abszolvált, lefelelt, leadta és elfogadták a szakdogáját, magyarul csak át kell vennie a papírt.
Viszont, ha úgy tesszük fel a kérdést, hogy hanyadik félévig kell eljutni ahhoz, hogy valaki inkább megcsinálja már, mint nem, akkor én azt mondom, hogy alapszak esetében kb a 3-4. A szakirányválasztás/szigorlat/alapozó tárgyak kifutásának féléve után már általában a többség sínen van és befejezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!