Újra lehet írni az érettségit ha nagyobb átlagot
akarok(Románia)?
Figyelt kérdés
A romániai dikákhoz/aki tud valamit erről,attól az lenne a kérdésem hogyha én megirom a 6 átlagot érettségin meg az 5 mindennél és ugye sikeresen megvan az érettségim akkor lehet majd újrairni hogy nagyobb legyen az átlagom?
Őszintén szólva soha nem hallottam senkit, aki sikeres érettségit akart volna újraírni, de ha jól tudom igen,újra lehet.
2023. jún. 24. 20:16
2/12 anonim válasza:
Bár a román oktatási rendszert nem ismerem, de valószínűleg ott is lehet. #1 Én már egyszer elgondolkoztam rajta, mivel ha mondjuk szeretne valaki egy komolyabb egyetemi szakra menni, de kevés hozzá a pontja mert nem jól silerült valamelyik tárgy(vagy épp nincs meg a szükséges emeltje), akkor simán előfordulhat.
2023. jún. 24. 20:57
3/12 A kérdező kommentje:
Egyetemre szeretnék menni és nem elég hozzá az átlagom mivel nem vettem túl komolyan a dolgot,ezért szeretném újrairni.
Az eddigieknek nagyon köszii,de kérlek csak azok írjanak aki ismer ilyet vagy biztosan tudja hogy van ilyen(nem szeretném magam felesleges körökben beleélni,igyis nem csalódás most minden);;((
2023. jún. 24. 22:24
4/12 anonim válasza:
Ha azonos szakról van szó, akkor iratkozz be, végezd el jó eredményekkel a félévet, és így simán átvesznek, főleg ha találsz rá megfelelő indokot.
2023. jún. 24. 22:42
5/12 A kérdező kommentje:
Sajnos ilyen nincs ez nem középiskola,lszrják hogy én átakarok menni ha nincs meg az a bizonyos átlag
2023. jún. 24. 23:04
6/12 anonim válasza:
Az egyetemen az előző szemeszter(ek)ben elért kreditjeidet tudod beszámíttatni egy másik egyetemre való átjelentkezésnél, így ott már nem kell azokat a tárgyakat teljesítened, amikből elfogadták az előző egyetemed kreditjeit (amit ugye az első félév után ott szeretnél hagyni, hogy oda járhass, ahova valóban szeretnél).
2023. jún. 24. 23:42
7/12 A kérdező kommentje:
itt a középiskolai utáni érettségire kíváncsiak,ha az érettségi nem elég a bejutáshoz akkor nem tudol mit csinálni soha nem jutol be
2023. jún. 25. 16:36
8/12 anonim válasza:
NEM, Romániában nem lehet jegy emelésért újra vizsgázni érettségin.
Amúgy melyik murokegyetem az, ahol számít az érettségi jegy? A jobb egyetemeken (pl Politechnika) felvételi vizsga van és az számít.
2023. jún. 26. 13:28
9/12 A kérdező kommentje:
#8ezt bitos tudod?
Úgy van hogy 50% érettségi 50% felvételi,most nem akarom részletezni hogy milyen egyetem
2023. jún. 26. 21:39
10/12 anonim válasza:
De ha már bármilyen egyetemre felvesznek, akkor az első félév után úgy mehetsz át másik egyetemre, hogy senkit nem fognak érdekelni a középiskolai jegyeid. Persze csak akkor, ha azonos szakról van szó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!