Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták, ti hogyan...

Egyetemisták, ti hogyan veszitek rá magatokat arra, hogy félév közben is folyamatosan tanuljatok?

Figyelt kérdés
Idén kezdtem az orvosit, rögtön az első félévben buktam az anatómiat, a ráépülő tárgyak miatt pedig csúszni fogok egy évet. Rájöttem, hogy az volt a hibám, hogy félév közben sz*rtam a nagyvilágra, nem is nagyon tanultam, nem jártam előadásokra, meg a gyakorlatokon se figyeltem, aztán vizsgaidőszakban próbáltam behozni a nagy lemaradásomat. Már akkor rájöttem, hogy ez a hiba, de számottevően nem sikerült javítanom rajta. Annyival igen, hogy már bejártam előadásokra, meg sikerült odafigyelnem gyakorlatokon, de a félév közbeni tanulás továbbra se jött össze, és vizsgaidőszakban ment a nagy hajrá. Most nem buktam egy tárgyat se, mindenem meglett, de nem túl fényes eredményekkel. Jövőre ezen már tényleg szeretnék változtatni, hogy vizsgaidőszakban ne kelljen akkora szenvedést átélnem, de mégis hogyan próbáljam meg, hogyan vegyem rá magamat?
2023. jún. 22. 09:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Alakíts ki egy napirendet, használj naptárat/tervezőt és jelölj ki időt a tanulásra, kövesd nyomon mivel hogy haladsz. Ha a közel másfélmilliós tandíj és a nagy felelősséggel járó jövő szakma erre nem motivál, akkor azért érdemes elgondolkodni rajta, hogy miért is jársz a szakra.
2023. jún. 22. 10:05
 2/5 anonim ***** válasza:
78%

Sehogy....

5 év vergődés, minden egyes félév elején való magamnak való ígérgetés -rendszeresen tanulni fogok szorgalmi időszakban- ellenére végül csak befejeztem az osztatlant. Én csak vizsgaidőszakban tanultam, kivéve az államvizsgára.

Jártam a SOTE könyvtárába, ott már a félév elején fullon volt a létszám, vagyis nektek elengedhetetlen év közben tanulni.

Egyébként nekem jó pár évembe telt mire rájöttem, hogy a szorongás akadályoz a tanulásban. Minden pótcselekvés, amit tanulás helyett csináltam, az a szorongás csökkentése volt. Szóval érdemes kezelni, ha ez az ok.

A másik, hogy ne otthon tanulj, reggel menj el könyvtárba, ami úgy működik, mint egy "iroda" ha már ott vagy, mást nem tudsz csinálni csak dolgozni.

2023. jún. 22. 10:15
 3/5 anonim ***** válasza:
26%
Úgy hogy érdekelt amit tanulok olyan mértékben hogy szabadidőmben is szívesen foglalkoztam vele. Nem "kényszernek" éltem meg vagy "muszájból" tanultam, hanem az élvezet vezérelt.
2023. jún. 22. 11:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az valt be, hogy a tanulast az elso helyre priorizalom. Tudomasul vettem, hogy nappalira jarok, ez az elsodleges feladatom, hogy tanuljak.

Le kell ulni tanulni rendszeresen szorgalmi idoszakban is, megerteni az orai anyagot. Nem kell minden nap, de minel tobbszor ulsz le, annal konnyebb. Akkor is ulj le es csinalj valamit, ha nincs kedved, es minden bajod van. Egy ido utan teljesen termeszetes lesz, es megszokod, hogy tanulsz. Azt neked kell tudni, hogy hogyan tudsz a legkonnyebben. En otthon tudtam a legjobban.

Eloadason meg gyakon ha bemesz, akkor figyelj, kulonben teljesen feleslegesen pazarlod az idodet. Szerintem sokkal kifizetodobb igy csinalni, en mar hetekkel korabban elvezem a nyarat, mint a legtobb evfolyamtarsam, akik meg mindig vizsgaznak…

A legfontosabb, hogy az egyensulyt talald meg. A tanulas mellett rengeteg minden belefer igyis az eletembe.

2023. jún. 22. 13:59
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy nem kifejezetten tanulok, hanem csak jegyzeteket és magyarázatokat készítek magamnak, rajzolgatok, kiemelgetem az anyagot, õsszefoglalom, stb. Nem igényel olyan szintű fókuszt, mint a tanulás, cserébe szórakoztató és kreatív elfoglaltság. Később könnyebb úgy tanulni, hogy egyszer már megértettem az anyagot és kiemeltem a lényeget belőle.
2023. jún. 22. 15:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!