Egyetemisták, ti hogyan veszitek rá magatokat arra, hogy félév közben is folyamatosan tanuljatok?
Sehogy....
5 év vergődés, minden egyes félév elején való magamnak való ígérgetés -rendszeresen tanulni fogok szorgalmi időszakban- ellenére végül csak befejeztem az osztatlant. Én csak vizsgaidőszakban tanultam, kivéve az államvizsgára.
Jártam a SOTE könyvtárába, ott már a félév elején fullon volt a létszám, vagyis nektek elengedhetetlen év közben tanulni.
Egyébként nekem jó pár évembe telt mire rájöttem, hogy a szorongás akadályoz a tanulásban. Minden pótcselekvés, amit tanulás helyett csináltam, az a szorongás csökkentése volt. Szóval érdemes kezelni, ha ez az ok.
A másik, hogy ne otthon tanulj, reggel menj el könyvtárba, ami úgy működik, mint egy "iroda" ha már ott vagy, mást nem tudsz csinálni csak dolgozni.
Nekem az valt be, hogy a tanulast az elso helyre priorizalom. Tudomasul vettem, hogy nappalira jarok, ez az elsodleges feladatom, hogy tanuljak.
Le kell ulni tanulni rendszeresen szorgalmi idoszakban is, megerteni az orai anyagot. Nem kell minden nap, de minel tobbszor ulsz le, annal konnyebb. Akkor is ulj le es csinalj valamit, ha nincs kedved, es minden bajod van. Egy ido utan teljesen termeszetes lesz, es megszokod, hogy tanulsz. Azt neked kell tudni, hogy hogyan tudsz a legkonnyebben. En otthon tudtam a legjobban.
Eloadason meg gyakon ha bemesz, akkor figyelj, kulonben teljesen feleslegesen pazarlod az idodet. Szerintem sokkal kifizetodobb igy csinalni, en mar hetekkel korabban elvezem a nyarat, mint a legtobb evfolyamtarsam, akik meg mindig vizsgaznak…
A legfontosabb, hogy az egyensulyt talald meg. A tanulas mellett rengeteg minden belefer igyis az eletembe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!