Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok mennyi lesz...

Mit gondoltok mennyi lesz idén a ponthatár tanító szakon?

Figyelt kérdés

2023. jún. 21. 23:33
 1/10 anonim ***** válasza:
4%
347 pont
2023. jún. 21. 23:43
 2/10 anonim ***** válasza:
4%
346 pont
2023. jún. 22. 05:50
 3/10 anonim ***** válasza:
69%
Egyrészt meg sem írtad, melyik egyetemről vagy főiskoláról van szó, ami egyáltalán nem mindegy, másrészt te is meg tudod nézni a tavalyi ponthatárokat a felvi.hu-n, s ennél jobb támpontot úgysem kaphatsz senkitől.
2023. jún. 22. 07:18
 4/10 anonim válasza:
Szerintem a tavalyi nem mérvadó. Jóval több a jelentkező idén többek között tanító szakra is. Remélem max 350 lesz a ponthatár.
2023. jún. 25. 14:14
 5/10 anonim ***** válasza:
Dikk. a 180. 😂
2023. júl. 27. 16:10
 6/10 A kérdező kommentje:
Meglepően alacsony lett. Őszintén sokkal többre számítottam
2023. júl. 27. 17:30
 7/10 anonim ***** válasza:
21%
Persze hogy alacsony lett mivel az intelligens emberek értelmes szakra mennek.
2023. júl. 27. 17:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

#7: A logikád szerint a tanító szak nem "értelmes", tehát maga a tanítói pálya sem, amelyre ez a szak felkészít. S akkor szerinted ki tanítsa majd az alsó tagozaton az iskolákban négy éven át a gyerekeidet, ha nem végzett tanítók? Képesítés nélküliekre akarod bízni őket? Egy tanítóra rá van bízva 30 gyerek fejlesztése 4 évre, s így ha valaki rosszul tanít 40 éven át, az az életpályáján 300 gyerekben okozhat behozhatatlan hátrányokat. Egy felsős matematika- vagy magyartanár ugyanis nem fog visszamenni az alapokhoz, mert erre egyszerűen nincs idő, s gyufaskatulyákra nem lehet toronyházat építeni. Így a felső tagozatra az alsó tagozaton rosszul felkészített gyerekek jó eséllyel szenvedni fognak az egész későbbi iskoláztatásuk során, ami egész további életükre rányomhatja a bélyegét. Ez hatalmas felelősség. A most tanító szakra felvett hallgatókra az ország két generációjának kezdeti fejlesztése lesz majd rábízva. Belegondoltál ebbe? Ugyan mi a tanító szakban akkor a nem "értelmes"?

Az volna az ideális, ha az intelligensebbekre lennének bízva a későbbi alsós gyerekek, de sajnos a tanító pálya hozzád hasonló lenézése meg a rossz fizetés ezeket az embereket sajnos eltántorítja ettől a pályától, s így a szellemi középszerre lesz bízva az egyik legfontosabb társadalmi feladat. Ennek pedig az egész ország issza meg a levét.

2023. júl. 27. 20:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Ok. Egy dolog az intelligencia. Szorgalommal sok minden pótolható. Az is ok, ha valaki nem tanulta magát halálra középiskolában, ahogy én sem. Járműmérnökként sose fogok verset elemezni, így bőven elegendő volt a 2-es magyarból. De könyörgöm, valaki 2 érettségi tárgyra nem volt képes felkészülni, hogy egy 300 körüli pontot összehozzon? Ez szimplán trehányság, ami sokkal nagyobb probléma az intelligenciánál. 180 pont, gyakorlatilag egy gyenge 3-as érettségi. Ez gáz.
2023. júl. 28. 02:40
 10/10 A kérdező kommentje:

8-as annyira egyetértek veled. Én is a gyerekek miatt jelentkeztem, semmi más nem érdekel. A slágerszak gazdálkodásra pl sose mennék.

Én azért azt látom hogy nagyon sok intelligens okos ember jelentkezett tanitó szakra.

2023. júl. 28. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!