Mit gondoltok mennyi lesz idén a ponthatár tanító szakon?
#7: A logikád szerint a tanító szak nem "értelmes", tehát maga a tanítói pálya sem, amelyre ez a szak felkészít. S akkor szerinted ki tanítsa majd az alsó tagozaton az iskolákban négy éven át a gyerekeidet, ha nem végzett tanítók? Képesítés nélküliekre akarod bízni őket? Egy tanítóra rá van bízva 30 gyerek fejlesztése 4 évre, s így ha valaki rosszul tanít 40 éven át, az az életpályáján 300 gyerekben okozhat behozhatatlan hátrányokat. Egy felsős matematika- vagy magyartanár ugyanis nem fog visszamenni az alapokhoz, mert erre egyszerűen nincs idő, s gyufaskatulyákra nem lehet toronyházat építeni. Így a felső tagozatra az alsó tagozaton rosszul felkészített gyerekek jó eséllyel szenvedni fognak az egész későbbi iskoláztatásuk során, ami egész további életükre rányomhatja a bélyegét. Ez hatalmas felelősség. A most tanító szakra felvett hallgatókra az ország két generációjának kezdeti fejlesztése lesz majd rábízva. Belegondoltál ebbe? Ugyan mi a tanító szakban akkor a nem "értelmes"?
Az volna az ideális, ha az intelligensebbekre lennének bízva a későbbi alsós gyerekek, de sajnos a tanító pálya hozzád hasonló lenézése meg a rossz fizetés ezeket az embereket sajnos eltántorítja ettől a pályától, s így a szellemi középszerre lesz bízva az egyik legfontosabb társadalmi feladat. Ennek pedig az egész ország issza meg a levét.
8-as annyira egyetértek veled. Én is a gyerekek miatt jelentkeztem, semmi más nem érdekel. A slágerszak gazdálkodásra pl sose mennék.
Én azért azt látom hogy nagyon sok intelligens okos ember jelentkezett tanitó szakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!