Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet belső vizsgával...

Hogyan lehet belső vizsgával bekerülni az orvosira vagy gyógyszerészetire. Hallottam, hogy a régebbi érettségi feladatok eggyikét tehetik a diák elé, és az alapján. Ez mennyire igaz?

Figyelt kérdés
2023. jún. 20. 12:55
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Hogy vannak a témákhoz A, B, C feladatok Gergőtől? Erre a példatárra gondolsz?
2023. jún. 20. 19:13
 12/20 anonim ***** válasza:
Igen, az a 20 fejezetből álló számolási példatár. Illetve van még gyakorló feladatsora elméletből az általános és szerves kémiához, szervetlenhez pedig ellenőrző feladatsor. De ha befizettél hozzá, akkor ezeket mind megtalálod az oktatási felületen.
2023. jún. 20. 19:51
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ennyi időt fordították rám, de had kérdezzek még eggyet, a, B, feladat az egy kísérletnek az elvégzése és tapasztalatok elmondása. Ha átnézem a kísérletezz vmg vél csatornán mind a 65+ kísérletet és gyakorlásképpen elvégzem majd a laborban tanár előtt, ennyi elég?
2023. jún. 20. 21:00
 14/20 A kérdező kommentje:
Persze meg is tanulom ezeket
2023. jún. 20. 21:06
 15/20 anonim ***** válasza:

A szóbeli B tételek csak 10 pontot érnek, szóval oda azért nem várnak kiselőadást (kb 5 percet kell beszélned róla ha pontarányosan osztod be az idődet). A kísérletezz VMG-vel csatorna nagyon jó szerintem, csak arra figyelj, hogy 2 vagy 3 kísérlet onnan hiányzik. Meg én ezt a két kidolgozást tanultam a videók mellé:

file:///C:/Users/User/Desktop/K%C3%A9mia/kiserletek_emelt_erettsegi.pdf

file:///C:/Users/User/Desktop/K%C3%A9mia/kemia_kiserlet_erettsegi_emelt%20M%C3%B3ricz.pdf

2023. jún. 20. 21:20
 16/20 A kérdező kommentje:
Vagyis nem kell gyakorlatban elvégezni? És még a 2 filét amit küldtél nem lehet megnyitni, ha lehet akkor légyszíves küld el valahogy máshogy, máshová
2023. jún. 20. 21:46
 17/20 anonim ***** válasza:

"Vagyis nem kell gyakorlatban elvégezni?"

Én ilyet nem mondtam. B tételek kb fele elvégzendő, azokat meg kell tudni csinálni.

"És még a 2 filét amit küldtél nem lehet megnyitni, ha lehet akkor légyszíves küld el valahogy máshogy, máshová"

Nem aktív a link, de ha kimásolod és beilleszted egy új lapra akkor be kell hoznia. Nem tudom máshogy elküldeni, de ha rákeresel, hogy "emelt kémia kísérletek fazekas" vagy "emelt kémia kísérletek móricz" akkor te is simán megtalálod, mert ezeket a kidolgozásokat felrakta a két suli és bárki letöltheti.

2023. jún. 20. 23:26
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha esetleg így sem találod a két fájlt, akkor írj nyugodtan a Gergőnek, nekem is ő küldte el ezeket.
2023. jún. 20. 23:40
 19/20 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező, van ilyen lehetőség (nem értem, aki nem tudja és válaszol, miért nem néz rá legalább a tájékoztatóra. Mondjuk azt sem, ha felvételizni akarsz ide és nem ismered a szabályainkat, miért nem nézel utána...)

Felvételi szakmai vizsgának hívják.

[link]

És tádám, utolsó bekezdés:

A felsőoktatási felvételi szakmai vizsga követelményrendszere a 2005 óta érvényben lévő kétszintű érettségi vizsgarendszer szerinti emelt szintű érettségi írásbelin alapul.

2023. jún. 21. 05:43
 20/20 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a különbözetire gondolsz.

Kárpátalján végeztél, s itthon szeretnéd ugyanazon a szakon folytatni?

Akkor a speciális helyzetre való tekintettel levizsgáztatnak, hogy azonos szinten vagy-e a honiakkal.

Amúgy egy rokonom a 80-as években települt haza Erdélyből. Neki honosíttatnia kellett a diplomáját, ami azt jelenti, hogy itt egy bizottság előtt vizsgáznia kellett, a diplomáját annak hivatalos fordításával együtt is önmagában nem fogadták el.

2023. szept. 12. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!