Felsőoktatási szakképzés oklevél alapján felvételi?
Sziasztok!
A tavaszi félévben 5-ös záróvizsgát tettem amiért tudom, hogy 400pont jár.
Az egyetem már rögzítette is az eredményt illetve az oklevelet is a felvi-ben, azonban a pontomat nem ezalapján számították, csupán csak a 32 többletpontot kaptam meg érte + érettségi eredmény viszont így nem lenne elég osztatlan képzésre, csak ha kizárólag ezalapján számítanák és megkapnám a 400 pontot.
Akik voltak hasonló helyzetben, nektek hogy történt a pontszámitás?
Ha kézhez kaptam az oklevelet és feltöltöm a dokumentumokba július 12.-ig akkor ezalapján fogják ami nekem kedvezőbb? Nagyon fontos ez nekem és aggódom, mert egyes szaknál 0 pontot ír…:/
Válaszokat előre is köszi😊
Jaaa és ugyanaz a képzési terület
(Jogi)
Biztos, hogy az okleveledet elfogadják azon a szakon? (Nem minden szakra fogadnak el bármilyen felnőttképzésben szerzett oklevelet.)
Mert ha igen, akkor szerintem még várj egy hetet, hátha frissítik az adatokat. De ha biztosan elfogadják és 1 hét után se történik változás, akkor írj nekik emailt, vagy hívd fel őket. Innen nem fog tudni senki segíteni ebben.
En felhivtam oket es szomoru valaszt kaptam, a felveteli tajekoztatoban az allt, hogy a PPKE-JÁK is elfogadja a fosz oklevelet. Felhivtam az Oktatasi Hivatalt, ahol aztmondtak eleg bunko modon, hogy ugy hataroztak, hogy nem fogadjak el emelt szintu erettsegi nelkul, holott az oklevel kivaltja az emelt erettsegit.
A debreceni egyetemnel megkaptam a 400 pontot mar kb ket hete:) igy hat marad Debrecen.
Holnap atveszem a diplomam es feltoltom a felvibe, meg egy probat teszek hatha, mert egyes egyetemek kerik pl az oklevel mellekletet is hitelesites miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!