Kidolgozzam a tételeket, vagy inkább kezdjem el tanulni?
Én úgy csinálnám, hogy könyvből-füzetből tanulnám meg, és csak egy címszavakból álló vázlatot készítenék, hogy miről kell beszélni. Pl. ha van olyan tétel, hogy "mohácsi csata", akkor ehhez kb. ilyen vázlatot készítenék:
- erőviszonyok (Oszmán Bir. és Magyar Királyság a 16. század elején)
- 1521 - Nándorfehérvár eleste
- 1526
oszmán felvonulás, sereg
magyar haderő és fővezérek
a csata menete
- a csata következményei
- kettős királyválasztás
Most ezt csak úgy random írtam szemléltetésként, igazából nem tudom, mit kell tudni manapság egy ilyen tételről. De az a lényeg, hogy cetlikre vagy papírokra mindegyik tételről csinálnék egy ilyen vázlatot tanulás közben, és utána elég csak ezekre ránéznem, hogy el tudjam mondani a tételt. Sokkal gazdaságosabb szerintem és amikor ott ülsz az érettségin, akkor ha felidézet ezeket a kis címszavakat, akkor sokkal könnyebben ki tudod majd dolgozni a tételt.
Kidolgozni szerintem időpocsékolás és teljesen felesleges, amikor minden le van írva a füzetben és könyvben. Minek újra leírni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!