Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Felvi.hu diploma alapján...

Felvi.hu diploma alapján történő pontszámítás hogy van?

Figyelt kérdés

Megvan a diplomám, már rögzítették a FIR-ben múlt héten, és mégse ez alapján látom a pontszámom, pedig jeles lett, ezzel 400 tanulmányi pontom van és a többletpontok. Később jelenik meg?

Meg diploma alapján történő számításnál semmi infó nincs róla felvi pontszámítás leírásnál, hogy járnak-e ilyenkor a többletpontok (nyelvvizsga pl), mert akkor nagyon jól állnék. Az értelemszerű az volna, ha járna, mivel így fair, hiszen egy szakmai vizsga mellé is max 100 többletpont adható. Csak erről semmi nincs fent. Valakinek számoltak már így pontokat? Ja, és nem mesterszakra jelentkeztem, hanem egy olyan osztatlan szakra, ahová minden felsőoktatási intézmény, amit megjelöltem, elfogadja ezt a diplomát pontszámításhoz.

2023. jún. 13. 09:51
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
gondolom nem fogadják el azon a szakon
2023. jún. 13. 10:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha a felvi.hu-n ellenőrizted, hogy a diploma alapján is lehet számolni a megcélzott intézmény esetén a pontokat, akkor az alapján is kiszámolják, nyugi. Az az adott intézménytől függ, hogy milyen konverziót használ a diploma minősítése és a pontszám között; erről a szakleírásban tájékozódhatsz. Ettől függetlenül a kőzépiskolai eredmények és az érettségi eredmények alapján is kiszámolhatják a pontokat, ha ezeket is feltöltötted, s azt a pontszámot fogják alapul venni, amelyik végül magasabb lesz.

Azt biztosan tudom, hogy a nyelvvizsgákért járó többletpontokat hozzáadják a diploma alapján számolt pontokhoz is, legalábbis amikor én felvételiztem, még így volt. A másféle többletpontról sajnos nem tudom, hogy hozzáadják-e. Mindenesetre veszteni nem vesztesz azzal, hogyha feltöltöd ezeket az igazoló dokumentumokat; legrosszabb esetben nem veszik figyelembe.

2023. jún. 13. 10:42
 3/9 A kérdező kommentje:

"gondolom nem fogadják el azon a szakon"

Elfogadni elfogadják, ez 100%, ugyanaz a képzési terület is. Én azt hittem, ha beírták a FIR-be és a felvin már látszik, akkor ez automatán már az új pontomat mutatja. Ezért gondoltam arra, hogy nem-e az van, hogy itt nincs többletpont, csak simán a 400 pontom lenne, és a másik rendszerrel meg 412 van.

2023. jún. 13. 11:06
 4/9 anonim ***** válasza:
37%

"Én azt hittem, ha beírták a FIR-be és a felvin már látszik, akkor ez automatán már az új pontomat mutatja. "

Mert 3z pontosan így van.

2023. jún. 13. 11:24
 5/9 A kérdező kommentje:
Akkor tényleg nem értem. Elfogadják ezt a diplomát, írja is az egyetem (egyébként minden diplomát elfogad azt írja honlapon), kb eleve ezzel a diplomával szoktak jelentkezni erre a szakra, akik diplomával jönnek, és ha a nyelvvizsgapontom is számít ilyenkor is, akkor tényleg több pontomnak kellene lennie. Márpedig tanulmányi pont + többletppntól áll a pontszám. A tanulmányi pontom így 400, ehhez menne a nyelvvizsga. Ezek szerint ennél a pontszámításnál nincsenek többletpontok, csak a tanulmányi? Mert felvin sem részletezi, hogy többletpontok is mennének rá, ez viszont rohadt nagy igazságtalanság lenne, mert még egy szakmai okj alapján történő számításnál is van többletpont.
2023. jún. 13. 11:51
 6/9 anonim ***** válasza:
42%
Mi a szak, ahová jelentkeztél?
2023. jún. 13. 13:52
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia én is diplomával (igaz, én tavaly nyáron végeztem) jelentkeztem idén egy alapképzésre, nekem május elején már mutatta a rendszer a pontomat, és igen, hozzáadta a többletpontomat is (nyelvvizsga). Várj még egy kicsit szerintem, aztán ha nem változik, írj a felvinek.
2023. jún. 13. 18:17
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A "probléma" az, hogy ez nem automatikusan történik, hanem az egyetem fogja beírni az oklevélért járó pontod, így várnod kell még. :) Tavaly ugyanígy jelentkeztem, az egyik egyetem június végén írta be, a másik viszont csak július elején...Izgultam is, hogy minden rendben menjen, de végül ők is beírták. Szóval nyugi, valószínűleg minden rendben lesz! :) A nyelvvizsgáért is kapsz pontot!

2023. jún. 16. 20:29
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, valóban, közben kiderítettem, hogy így van, az egyik már be is írta.
2023. jún. 16. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!