Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mikor kezdjem el tanulni a...

Mikor kezdjem el tanulni a római jog 1-et?

Figyelt kérdés
Jogra készülök, már van egy diplomám, szerintetek érdemes nyáron elkezdenem? Munka mellett csinálom, ahogy az alapszakomat is korábban, és tudom, hogy jogon rengeteg az anyag, és sokan mondják, olvastam korábbi kérdéseket is, hogy pihenni kell stb. Csak félek, hogy 6-7 tanulós tárgyat nem fogok egyszerre megtanulni egy 3 hónapos szorgalmi időszak alatt munka mellett, Római jogból meg gondolom vagy 500 oldalnyi anyag kell szó szerint.

2023. jún. 8. 20:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Lassan 10 éve tanultam római jogot, de nem rémlik, hogy jogszabályi szöveget meg kellett volna tanulni. Fogalmak és egyéb intézményeket igen. Őszintén gondolom, túl izgulod. Római jog azért nehéz, mert egy egyetemre bekerülő számára újdonság ez a típusú tanulás. Amennyiben tényleg ennyire nehéz lesz, akkor mi lesz a polgári joggal, büntetőjoggal? Azt se tudod ki lesz az oktatód…. Milyen lesz a számonkérés….. Mit kell és mit nem kell megtanulni. ….az se árt, ha előbb felvételt nyersz :)
2023. jún. 18. 12:00
 12/12 anonim ***** válasza:
Törvényszöveg/forrásszöveg nem kell szó szerint, max. néhány alapdefiníció. Felsorolások fontosak. A dogmatikai megértéssel vannak a gondok.
2023. júl. 26. 02:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!