Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Nagyon félek hogy...

Mit tegyek? Nagyon félek hogy megbuktatnak. Van valami jó tippetek ami nektek bevált?

Figyelt kérdés
Szval tanárira szeretnék menni és emelt törit választottam mivel osztatlan képzésnél az egyik tàrgynál kötelező az emelt. Azonban nagyon elrontottam az írásbelimet, 36% lett és így nagyon motiválatlan lettem szóbeli készüléskor. Vannak tematikàk amik jól mennek de mivel elég szar tanárom volt vannal tematikák ahol az alap tudásom sincs meg, jó előadóképességgel rendelkezek és általában mindig próbálok a forrásokra hagyatkozni ha más nem jut eszembe. Holnap lesz a szóbelim Veszprémbe, de nagyon félek hogy megbuktatnak mivel alapvetően mindenre maximálisan készülök fel de ezt most elcsesztem. Íràsbelire sokat tanultam és évközbe is de ettől függetlenül nem állok készen a holnali napra. Ha 6 pontot kapok ami konkrétan a 2 jegyre elég akkor már felvesznek elvileg csak kérdés hogy 6 pontot mennyire nehéz összekaparni? Valakinek van már emelt töris tapasztalata? Esetleg mit ajánlatok? Az biztos hogy ma átolvasom az anyagot meg nézek videókat de már keményen szerintem nincs értelme tanulni
2023. jún. 7. 12:02
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szar volt a tanárod? Nekem beleverték a fejembe, hogy egy tanár két dolgot nem tud adni: szorgalmat és észt. A történelem tanuláshoz csak szorgalom kell, ezt nem lehet kikerülni. Olvasni kell rengeteget, élvezni a témát, vagyis ha te választod a történelmet, az legyen élvezet, ne feladat. Ha úgy érzed, hogy inkább feladat, mint élvezet, akkor rossz irányt választottál. Annak bizonygatása, hogy már nem éri meg tanulni, egy hülyeség. Helyetted senki nem fogja elolvasni, megtanulni. Más: tanárnak általában nem olyan szigorú a felvétel, de ha bekerülsz, ott rád fog zúdulni a szar. Iszonyatos mennyiségű olvasnivaló, tanulnivaló, beadandó, esszé, kifejtés, előadás. Aki csak messziről ugatja a tanári főiskolát, az úgy képzeli, hogy egész nap csak a buli meg a hesszelés, aztán vizsgaidőszakban pár nap alibi tanulás és kélsz. Ez nagyon nem így van. Vagyis összefoglalva: csapjál a lecsóba és menni fog. A kifogásokat keresve nem.
2023. jún. 7. 12:09
 2/2 A kérdező kommentje:
Tanulok átnézem, imádom a törit csak későn dontottem az emelt mellett mivel azt hittem nem kotelezo, igy a kozepes anyag megy csak mivel hozzajott az emelt is igy kicsit nehezebb lett a dolgom. De nem mentegetozni akarok mivel szobelire is nyilvan tanultam csak felek az egesztol
2023. jún. 7. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!