Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvosként végzettek, mennyire...

Orvosként végzettek, mennyire számít a diplomaátlag?

Figyelt kérdés
Még csak első éves vagyok, de már most vannak olyan tárgyaink, amik beleszámítanak a diplomaátlagba. Végzés után, ha nem akarok phd-zni, hanem rezidensképzésben szeretném folytatni, akkor ezt mennyire nézik? Mennyire valószínű, hogy esetleg emiatt bukok el egy rezidensi lehetőséget?
2023. jún. 7. 11:39
 1/6 anonim ***** válasza:
54%
(Nem vagyok orvos, de szerintem semennyire. Meg nekem azt mondták többen is, hogy ha a legfelkapottabb helyekre jelentkezel, ott kevesebb gyakorlatot tudsz majd szerezni, mint egy vidéki helyen, mert nagy a túljelentkezés.)
2023. jún. 7. 11:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Orvoshiány van ezért nem számít, magánklinikákra / külföldre pedig nem a pályakezdőket keresik hanem a tapasztalattal rendelkező szakembereket. Ha pedig szerzel x év tapasztalatot utána a kutyát nem érdekli hogy milyen a diplomaátlagod.

Esetleg akkor számítana ha kutatói pályát szeretnél befutni de ott is csak a felvételinél, később a tudományos publikációk, hivatkozások, konferenciarészvételek, h-index és egyéb kutatói metrikák a meghatározóbbak.

2023. jún. 7. 12:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Senkit se érdekel, de ha mondjuk bőrgyógyász akarsz lenni akkor a bőrgyógyászat tárgyból célszerű 5-ös lenni. Aki eljut az egyetem végéig azt tuti fel fogják venni rezidensnek (lehet nem Bp-re). Az első és második év nagyon durva (nagyon buktatják az embereket) utána már egyszerűbb (de nem egyszerű). Kitartást és sok sikert.
2023. jún. 7. 13:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Hasonlókat hallottam én is. Egyedül amiatt aggódok, hogy állítólag egy csomó klinikán előnyt jelent, ha valaki volt tdk-tni, de nálunk a legtöbb intézmény csak 4,0-s átlag felett vállal tdk hallgatókat, az én átlagom pedig sajna elég távol áll ettől.
2023. jún. 7. 13:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen, de III év körül már jobb tárgyak lesznek. Amelyik tárgy érdekel ott bejársz az órákra, a tanártól órák után is kérdezel (lássa, hogy érdekel a téma), vizsgán 5-öst szerzel, félév végén megkeresed személyesen a tanárt és beszélsz vele, hogy szeretnél TDK-ba belefogni, ha nem tud fogadni akkor meg kell kérdezni, hogy tudna e más tanárt ajánlani. A TDK tapasztalat szerzés miatt fontos (régen nem volt olyan fontos), egy téma adott szegletébe elmélyedsz és rengeteg ténylegesen hasznos ismerettel fogsz gyarapodni.
2023. jún. 7. 14:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem fontos, mint ahogy a legtöbb diplomanal nem számít milyen lett csak legyen meg.

Számít a TDK mindenképpen, de attól még nem leszel hátrányban valószínűleg ugyanúgy felfognak venni, főleg hogy itthon lassan elfogynak az orvosok.

2023. jún. 7. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!