Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ugorhat egy egyetemi szak 70...

Ugorhat egy egyetemi szak 70 pontot idén tavalyhoz képest?

Figyelt kérdés
Tavaly az egyik szak elte btk-n 298 ponthatárral volt. Nekem 370 pontom van. Az elmult 5 évben 298 körül mozgott de előtte, 6-7 éve volt 380 is. Mennyire kell félnem?
2023. jún. 3. 13:35
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem valószínű, bár attól függ, milyen szakról van szó. A jelenlegi pontszámításnál a ponthatár mindig a legutolsó bekerült hallgató pontszáma. Vagyis, ha csak te meg én jelentkezünk ógörög-könyvtár szakos tanárnak, neked 490 pontod van, nekem pedig 320, akkor a ponthatár 320 pont lesz (feltéve, hogy nem csak egy fő a szak kapacitása). Ha viszont én mégse jelentkezek, akkor a ponthatár 490 pont lesz.

Ezt szokták a hozzáértő újságírók úgy kommentálni évek óta, hogy "a legnehezebb dolga azoknak volt, akik ógörög-könyvtár szakos tanárnak jelentkeztek".

2023. jún. 3. 14:33
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Előfordulhat, mivel idén nem tudni, hogy melyik szakon mennyi a felvehető hallgatók száma. Ha tavalyhoz képest felére csökkentették a kapacitást, akkor simán emelkedhet 100 pontot is. De azért ez nem túl valószínű, én a helyedben nem aggódnék.
2023. jún. 3. 17:08
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Megeshet. Főleg, mivel idén többen is jelentkeztek, mint a korábbi években (de ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindegyiküknek sok pontja van). Ne aggódj most már, jövő hó végén megtudod.
2023. jún. 3. 20:31
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Előfordulhat, ez sok mindentől függ, de azért nem annyira jellemző.

Ha jól tudom, korábban máshogy számították még a pontokat, azért lehetett ott 6-7 éve olyan nagy az ugrás. De javítson ki valaki ha tévedek

2023. jún. 5. 22:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!