Tudnátok tanácsot adni érettségi szóbeli felkészüléshez?
Figyelt kérdés
idén érettségiztem, az írásbelik viszonylag jók lettek ezért szeretnék minden tárgyból jól szóbelizni. a tételeim 90%-a ki van dolgozva már csak meg kéne tanulni őket. az a baj hogy teljesen kiégtem szóval azzal telnek a napjaim hogy fekszem és bámulom a plafont. semmi jövőképem nincsen, még a felvételi része sem motivál a dolognak. mikor suliba jártunk akkor legalább valami elterelte a figyelmemet de most hogy otthon kell lenni teljesen egyedül maradtam.(rendes barátaim nem nagyon voltak/vannak, meg amúgy sem akarnám őket terhelni a hülyeségeimmel) szóval ez a helyzet nem tudom mit csináljak. ha hasonló helyzetben voltatok/vagytok van valami tippetek arra hogy hogyan szedjem össze magam, osszam be az időmet? előre is köszi!2023. máj. 30. 16:19
1/3 anonim válasza:
egyetlen tanácsom hogy próbáld meg kisebb részekre feltördelni az anyagokat és úgy megtanulni, így nem kell igazán sokat foglalkozni vele de mégis lesz sikerélményed és jobban érzed magad mert csináltál valamit. ha jól sikerült az írásbeli annyira nem kell félned, mert az a nagyobb része a pontoknak. már az segít ha magabiztosan ki tudsz állni. remélem majd megjön az ihlet és jól tudsz teljesíteni
2/3 anonim válasza:
Amikor érettségiztem, ugyanez volt velem is. Nekem sokat segített, hogy sokat sétáltam abban az időszakban.
Séta alatt végig mondtam a tételeket, és mintha valakinek magyaráznám, úgy tudtam megtanulni. Ha elfáradtam közben akkor kicsit a külvilágra figyeltem, így egyáltalán nem volt monoton a tanulás. :)
(De ha így teszel, fontos, hogy legyenek meg nálad telefonon a tételek, mert ha nem jut eszedbe hirtelen valami, akkor az eléggé zavaró tud lenni.)
3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2023. máj. 31. 11:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!