Ilyet lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Van egy tantárgy, amiből van gyak és elmélet is.

Én csak a gyakot vettem fel, azt sikeresen teljesítettem.

Megkapom a kreditet?

Vagy kötelező az elmélet is?

2023. máj. 26. 12:08
 1/10 anonim ***** válasza:
52%
Nem - ha E + Gy az előírás, akkor nem teljesítettél - mégis mire fel jogos szted a kredit?
2023. máj. 26. 12:09
 2/10 A kérdező kommentje:

Külön van a kredit.

Gyak 2, elmélet 3

2023. máj. 26. 12:15
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha külön van rá kredit, akkor a gyakorlatost valószínűleg megkapod, az elméletit nem. De ha ez egy kötelező tárgy és jövőre lesz olyan tárgyad aminek ez előfeltétele, akkor az elméleti nélkül nem tudod majd a jövő évi tárgyat felvenni.
2023. máj. 26. 12:20
 4/10 A kérdező kommentje:

Akkor minden oké.

Nem épül rá semmi, végzős vagyok.

Kredit miatt vettem így fel, mert amit akartam, nem indult.

Ezt meg nem láttam, hogy van elmélet is belőle.

2023. máj. 26. 12:25
 5/10 anonim ***** válasza:
A biztonság kedvéért rákérdezhetsz a TO-n, de szerintem ha teljesen külön van a kettő, akkor megkapod a gyakorlatos kreditet.
2023. máj. 26. 12:31
 6/10 A kérdező kommentje:
Külön volt az óra, minden. A tantervben is külön van.
2023. máj. 26. 12:32
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem nem tűnik tipikusnak ez a felosztás, de akkor bizonyára valami secunder képzés. Márpedig ha ez tényleg így van, akkor nem is értem, miért merül fel a kérdés: a GY-t kapod, hisz annak az a feltétele, az E-t bukod.

Ha bármi más oknál fogva nem kapnád meg ebben a felosztásban a Gy krediteit, akkor az nagyon gyanús

2023. máj. 26. 12:35
 8/10 anonim ***** válasza:

#7 ELTE TTK matematikus alapszakon például mindig Gy + E felosztásban voltak a tárgyak amikor még én jártam. A gyakorlat sikeres teljesítése után (aka kapsz rá 1-től jobb érdemjegyet) lehetett menni előadásból vizsgázni. De ha az előadást el is bukod a gyakorlati tárgy kreditjeit megkapod.

Szóval igen, ha a gyakorlatot sikeresen teljesítsed akkor megkapod a krediteket és csá.

2023. máj. 26. 12:43
 9/10 A kérdező kommentje:

8.

Na igen, így van. Volt, hogy valakinek csak a gyak lett meg és következő félévben ment elméletből CV-re.

Nekem sose volt ilyen, nem tudom hogyan működik.

Köszi.

Amúgy ez is IK.

2023. máj. 26. 12:58
 10/10 anonim ***** válasza:
ELVILEG ha csak együtt teljesíthető a kettő, akkor nem is engedi a neptun, hogy felvedd őket külön (gyakorlatilag néha glitchel, és adódnak ebből problémák…). Nekem van olyan kötelező tárgyam (ELTE PPK), aminél valamiért kettészedték a gyakot és az előadást, külön kreditet kapunk rá, és felvehető különböző félévben (annyi van csak megadva, hogy gyenge előfeltételes, tehát az előadást nem lehet később felvenni a gyaknál, de előbb vagy egyszerre igen). Nos, ez egy kötelező tárgy, tehát előbb-utóbb fel kell venni mindkét részét, DE nyilván ha te csak szabválként vetted fel azt a tárgyat, akkor nem történik semmi, ha csak a gyakorlatot teljesíted belőle. ELVILEG. De tényleg az a biztos, ha megkérdezed a TO-n.
2023. máj. 26. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!