Végzősök, hogy sikerült az érettségi?
# 2
Nekem a matek és töri nagyon jól, ezekből 5-ösre számítok, a magyar és angol legfeljebb 4-es lesz, de abban sem vagyok biztos.
Nálunk, infó szakon a matek mindenkinek jobban ment, mint a többi. Az osztályban a matek jegy mindenkinek számít a felvételinél, ezért nagyon belehúztunk. És jó a matek tanárunk :)
Magyarból én is az összehasonlítást írtam.
Nem lett olyan jó nekem sem a verselemzés.
Összehasonlítottam a versek címét, szerkezetét, írtam pár költői eszközt, de valójában maga a feladat nem volt valami jó, nem olyan versek voltak, amelyekben sok lenne a költői kép, tényleg nem volt sok hasonlóság. A lírai énről nem írtam túl sokat, csak azt, hogy hogyan látja Csokonait (egyik is, másik is). Jobb lett volna mondjuk 2 szerelmes vers.
Az emelt matek jól ment, megoldókulcs alapján 85+%. Szerencsém volt, nem voltak benne gráfok, meg bonyolultabb bizonyítások, pedig azok gyengén mennek.
A magyar nem volt rossz, a szövegértésem mindig jó volt. A novellaelemzést választottam, azt majd meglátjuk, mert órákon sokat vitatkoztam a tanárommal ilyeneken, általában teljesen más megállapításokat tettünk.
Törire úgy mentem el, hogy ha 60% megvan, annak már örülni fogok. A töritanár jó szar volt, magamtól meg nem nagyon készültem rá. A tesztek szerintem egész jók lettek, az esszéknek meg talán a fele-kétharmada jó lehet.
Angolból októberben előrehozottaztam középszinten, úgyhogy a mostaniról nem tudok nyilatkozni.
A magyar egész jó lett, nem volt túl nehéz csak talán kicsit hosszú.
A matek szokatlan volt a sok sorozattal meg bizonyítással, de 98%-ot tippelek magamnak a javítókulcs alapján. Sokat készültem és jó jegyeim is voltak egész életemben, úgyhogy dühös vagyok magamra a figyelmetlenségi hibák miatt is, csak izgultam eléggé minden érettségi előtt és rosszul aludtam, úgyhogy ez a koncentrációmon is meglátszott néha a sok koffein ellenére is.
Töriből gyenge alapokkal egy héttel az irásbeli előtt kezdtem el készülni nagyjából és meglepően jól ment, 90-95% közé saccolom. Mondjuk az egy intenzív hét volt, napi 5-10 óra törizéssel, kíváncsi vagyok fél év múlva mennyit fogok tudni felidézni belőle :D
Hátra van még egy emelt biosz is, remélem jól sikerül majd!:)
Ügyes vagy!
Én is törire tanultam a legtöbbet a hatalmas anyagmennyiség miatt, de ezek szerint megérte annyit tanulnunk. Legalább a szóbelire már csak át kell nézni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!