Szükségem lenne az SZKTV Erősáramú Elektrotechnikus 2011. évi írásbeli feladatsor megoldására. Segít valaki?
Ennek az évnek 2 feladatlapja van elérhető, az egyik modulszáma a:
"0900-06/2, informatikai, munkaszervezési és tervezési, technológiai alaptevékenységek végzése" nevet viseli.
Az első oldalon nevezve van továbbá mint "A" Tétel, és 60 perc áll rendelkezésre a megoldáshoz.
Ennek a megoldását sehol nem találom, bár a 120perces "Feladatok az erősáramú szakmai ismeretek és technológia területéről" modulnevű feladat megoldását megtaláltam.
Köszönöm a segítséget!
A 7. Az biztos jó, szóval nincs baj vele
Én valami hasonlóképpen képzeltem el. A feladat egy TN-C-S rendszerről beszél, de mint az elosztó előtt már a villanyóránál, de legkésőbb az elosztóban külön kell választani a PEN-t földelővé és nullává, ezért az én rajzomban a rendszert mint már kizárólag szétválasztottat kell jelölni, továbbá az áramvédő kapcsolós kiegészítés is el lett végezve az előszerelt elosztóban, ezért nem kell jelölnöm, maximum megemlítenem valahogyan, (de hogy?). Jól gondoltam vagy tévedtem valahol?
2: R=0,105Ohm
U=0,168V
3: DeltaU=1,0083%
4:I=3,069A
5: -
6: fázisvezető sorszáma=1
Roppant egyszerű a válasz, mert az elsőre nem adható precíz válasz, inkább csak lehetőségek, például a rajzjeleknél, ha jól emlékszem, kis kavarodás van - ilyen feladatnál ajánlatos kis jelmagyarázatot mellérajzolni, ha van idő rá. Aztán lehetne kissé vitázni a fogalmazás értelmezésén, most egy áramkörön lehet a 3 dugaszolóaljzat, vagy aljzatonként külön áramkört ért a szövegezésben, ésígytovább.
2.: Egyszer vetted a vezetékhosszot, pedig az aljzathoz menő áramkörnek fázis és nullavezetőjén is esik feszültség.
3.: Csak gondolj arra, hogy ha 2,3 V lenne a feszültségesés, akkor lenne 1 %... te meg 1,9 V- ra kihoztál 1 %-nál nagyobbat.
4..: ez jó
5.: Az indukált feszültség arányos az önindukciós tényezővel és az áramváltozás sebességével Ui=L*delta I/delta t
6.: Igen, azonban a kérdés első részére nem válaszoltál még... 1-2 és 2-3 pontok között mérhető feszültség mennyi?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!