Mennyire van igény gyógypedagógia asszisztensekre és mennyire lehet ilyen munkakörben elhelyezkedni?
3-as:
Tényleg nagyon kevés munkaajánlat van kirakva, de ez mindig hiányzó munkakör. Kicsit olyan ez mint az összes orvosi szakirány vagy tanárok: nem feltétlenül van meghirdetve üres pozíció, de attól még keresik őket mindenhol.
Én nemsokára teszem le a gyp asszisztens vizsgám és sajnos szembesültem azzal amit írsz, hogy nincs meghirdetve állás, pedig a gyakorlati helyemet ilyeneknél kerestem volna elsősorban.
Nagyon sok intézmény nem válaszolt a megkeresésemre és végül Facebookon írtam ki egy csoportba, hogy gyakorlati helyet keresek és ahol töltöttem végül ezt a 40 órát, ott mondták is, hogy felvennének majd szeptembertől.
De sok megkeresést kaptam - és ők valószínűleg nem csak kitanítottak volna a gyakorlat során hanem alkalmaztak volna is utána, tehát kettős érdek ez.
Illetve nem léptem ki a csoportból még, néha látom hogy gyp asszisztensek keresnek állást és viszonylag sok ajánlatot kapnak kommentbe.
Jaj, bocsánat. Most esett le, hogy a csoport nevét nem mondtam, pedig hasznos lett volna.
Szóval a csoport neve, hogy "pedagógus állás", itt nagyon sokféléket hirdetnek meg, kezdve az iskolaportástól, iskola titkártól, mindenféle asszisztensen át, úgyhogy nem kell parázni, hogy nem vagyunk még pedagógusok a munkakörbe.
Illetve a "gyógypedagógusok a gyógypedagógiáért" csoportba is néha láttam ilyen álláskereséseket és ott is válaszolgattak nekik, szóval próbálkozni ott is lehet.
"nem kell parázni, hogy nem vagyunk még pedagógusok a munkakörbe."
De szerintem hamarosan ti is bekerültök a státusztörvény alá.
Jól tudom?
6-os:
Sajnos erre még nem igazán van nekem rálátásom, de tudtommal sem a gyp sem a ped asszisztensekre nem lesz hatással. Vagyis lesz, ha mondjuk a felettesünket átvezényelik másik intézménybe és netán mi leszünk az óraadok jobb hián', de alapvetően nem érint minket eddigi tudomásom szerint (ettől még persze nem támogatom a törvényjavaslatot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!