ELTE Programtervező Informatikus helyett Óbudai Egyetem mérnökinformatikus?
Jelenleg az ELTE-n vagyok elsőéves programtervező informatikus. Az itt töltött idő elég volt ahhoz, hogy rájöjjek, túl nehéz és sok nekem ez, és talán egy "könnyebb" egyetemre kéne mennem. Leginkább a matekkal gyűlt meg a bajom, pedig nem vagyok hozzá hülye, csak úgy érzem, hogy túl szigorúan várják el, hogy tudjuk az analízist és társaikat. Ellenben a programozás nagyon jól megy, illetve egyetem előtt vidéki technikumban végeztem, így van informatikai rendszerüzemeltetői képesítésem is, szóval a többi infós tárggyal sem lenne bajom (szerintem).
Most azon gondolkodom, hogy a következő felvételi időszakban felvételizek az Óbudai Egyetem mérnökinformatikus szakára. Szerintetek megéri, vagy ott is szívnék? Könnyebb lenne ott? Elvégezhetőbbek a matekos tárgyak? Kell tudni tételeket bizonyítani? Fizika, elektronika mennyire nehéz?
Elsősorban ELTE-ről Óbudaira átjelentkezett, vagy óbudais hallgatók véleményére lennék kíváncsi, de ha más is hozzá tud szólni a témához, ne tartsa magában a gondolatait!
Előre is köszönöm!
A két szak nagyon más. ELTE-n programozás és matek van csak.
Mérnökinfón van fizika, elektronika, villamosságtan, digitális technika, szabályzástechnika, jelfeldolgozás, stb.
Ha ezek érdekelnek és tanulnál róluk, dolgoznál velük, akkor érdemes csak váltani. Ha egyáltalán nem érdekelnek, akkor maradj IK-n.
Szerintem nem lenne gond a műszaki tárgyakkal, szívesen hallgatnám őket, de túl magas elvárások nem tetszenek, ahogy az sem, ha nem elég, hogy vért izzadok.
Amúgy köszi az eddigi válaszokat!
"de túl magas elvárások nem tetszenek, ahogy az sem, ha nem elég, hogy vért izzadok"
Ha az ELTE-n vért izzadsz akkor az OE-n sem fogok kisújjból kirázni 5-re az analízist. Ilyen miatt felesleges váltani, mert annyival nem könnyebb az a képzés se, hogy megérné a váltást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!