Yaurin kérdése:
Átiratkozás Budapesti gimnáziumba?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Nyelvi tagozatos vagyok jelenleg egy másik városban és át szeretnék iratkozni egy Pesti gimibe. 10.-be mennék és az lenne a kérdésem, milyen gimnáziumok vannak amiket tudnátok ajánlani?2023. ápr. 17. 07:19
1/7 anonim válasza:
Nagyon nem mindegy hogy milyen tanuló vagy és Budapest melyik részén (Csepel, Újpest, vagy Buda) keresel sulit.
Ha ajánlunk is iskolát nem biztos hogy hajlandó átvenni.
2/7 anonim válasza:
Az interneten keresd körbe a budapesti nyelvi tagozatos gimnáziumokat az adott nyelvből, mert ezekben a legnagyobb az esélye, hogy átvesznek. Ezután szüleiddel hívasd fel ezeket, vagy írass velük kör-emailt ezeknek a gimnáziumoknak, jelezve a féléves tanulmányi átlagodat, mert az sem mindegy. Mivel a nyelvi tagozatos gimnáziumok általában maximális osztálylétszámmal indulnak, valószínűleg kevesen fogják azt jelezni, hogy át tudnak venni. Ezzel rögtön leszűkül a kör, s ha több lehetőség is adódik, akkor írj csak ki egy újabb kérdést ide. Addig ugyanis hiába ajánl neked bárki is egy jó gimnáziumot, ha eleve nincs lehetőség ott az átvételedre.
3/7 A kérdező kommentje:
Az átlagom igazából 4.5 körül van, szóval az szerintem egész jó még, illetve Csepel/Újpest környékén nézelődök inkább
2023. ápr. 17. 08:58
5/7 A kérdező kommentje:
Igen
2023. ápr. 17. 11:03
6/7 NTBS válasza:
Lehetséges, de az adott iskola dönt.
7/7 anonim válasza:
4-es vagyok, akkor nem vagy már tanköteles, szóval az adott iskola fog dönteni, fogadnak-e. Az iskolák között nagy a verseny átlagban stb, ezért elég komolyan megnézik,kit vesznek át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!