Budapesti egyetemisták ti mennyi pénzből éltek meg havonta?
Eddig kb. 100 ezer forintból jöttem ki havonta, ebbe benne van a kolidíj, telefonszámla, bkk bérlet, útiköltség, kontaktlencse +folyadék, tisztálkodó szerek és a kaja. Viszont az utóbbi 1-2 hónapban, már nem jöttem ki ennyiből, ezt az összeget ösztöndíjjal és diákmunkával keresem meg.
Milyen szakon vagytok , dolgoztok mellette vagy a szülők támogatnak?
En nem vagyok kolis, de haverjaim nagy reszet akik koliban elnek vagy alberletben, azok nem dolgoznak hanem szulok kuldik a havi mittom en 250 000 -ret hogy alberlet ki legyen fizetve, vegyen ruhat, elelmiszer, fogorvos ha kell, stb...
A masiknak meg vettek egy kulon lakast.
Szerintem a legtobb kolist/albist a szulok segitik legalabb egy kis reszben, es mellette lehet dolgoznak de nem azert hogy megeljenek, hanem mert erdekes meg szakmai gyakorlat.
Nekem apám-anyám és a nagyszüleim fizetnek egy fullos kecót a Deák tér közelében. Eleinte voltak szoba társaim, de mindegyik kibukott így egyedül enyém a lakás, a pasim is itt lakik. Nem engednek dolgozni, azt mondják az a dolgom, hogy tanuljak. Vidékiek, érettségi a max, fogalmuk sincs miről szól a fősuli. Hetente küld anyám mindig kaját, azt eszem. Bérletre is, telefonra, netre, adnak pénzt, de azt elköltöm másra. minden mást a pasim áll (ruha, telefon, net)
Tudom, hogy szerencsés vagyok és kihasználom őket, de fullba nem érdekel.
Albérletben lakok, aminek a bérleti díját a szüleim állják, ez 120.000 Ft (szerettem volna legalább a felét fizetni de nem engedik). A rezsit és a többit én fizetem. A rezsi most fűtési időszakban volt, hogy 35-40 ezer is volt (sajnos egyedi fűtési rendszere van a háznak). Fűtés nélkül kijön minden kb 16 ezerből.
Az étkezésre kb 50 ezer megy el havonta. Viszont a párommal szoktam főzni közösen általában.. de kb 50 ezer/ fő.
Tisztálkodási, takarítási cuccokat akkor veszek ha leárazás van. Természetesen ha valami hirtelen kell akkor megveszem, nem arról van szó. De leárazáskor beszoktam tárazni.. pl most tudtam venni jó áron dezodort, vettem többet. Mivel a polcon eláll és nem mindegy, hogy 500 vagy 1300 Ft :D
Ja és az lemaradt, hogy nincs káros szenvedélyem, egyedül a kávé de azt megfőzöm otthon, nem nagyon járok kávézóba:) max havonta 1-2x barátokkal vagy még van, hogy annyiszor se.
Ritkán eszünk kint, mindent magunknak főzünk, Úgyhogy igyekszünk spórolni és nézni mi, hol akciós.
Diákmunkán dolgozok most heti kb 30 órában, plusz az ösztöndíjam is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!