Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A közgazdászok mit szoktak...

A közgazdászok mit szoktak mondani, ha valaki megkérdezi, hogy mi a szakmájuk?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy mindenesetben mondják, hogy milyen közgazdászok, vagy van hogy, csak azt mondják, hogy "közgazdász vagyok"(bármely szakon is tanultak)?

2023. ápr. 11. 21:11
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
Nyilván nem mindegy, hogy egy szakmabeli kérdezi-e, vagy egy takarítónő. Mindenkinek a saját szintjén.
2023. ápr. 11. 21:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

én sosem azt mondom amin tanultam/tanulok (mesterképzést csinálok épp), mert nem feltétlenül abban az irányban helyezkedtem el (esetleg még több kérdést vet fel mint a sima közgazdász), és azt sem hogy közgazdász, mert az meg túl tág szerintem (és én a közgazdászokat inkább a tényleges közgazdászokra értem, akik pl alkalmazott közgazdaságtant tanultak, nem a gazdasági szakosokat mint amilyen én is vagyok). hanem e helyett azt mondom, amiben épp dolgozok. aztán ha valaki jobban meg akarja érteni hogy milyen háttérrel csinálom ezt a munkát úgyis rákédez az egyetemekre.

pl. pénzügyi asszisztens egy kisebb cégnél, marketingen dolgozok egy világítástechnikai cégnél. online marketinges vagyok egy ügynökségnél

2023. ápr. 11. 21:25
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem válaszolókkal, alapvetően attól függ, kivel beszélek. Ha egy teljesen laikusnak mondom, akkor csak annyit mondok, hogy közgazdász vagyok, nem megyek bele jobban. Ha szakmabelivel, pl. volt csoporttárssal beszélek, akkor mondjuk a szakterületet mondom (pl. Pénzügy, HR, kontrolling), ha pedig olyasvalakivel, aki ismeri azt a konkrét céget, szervezetet, ahol vagyok, akkor mehet a konkrét munkakör is (senior team lead anyámkínja analyst). De alapvetően igaz az, hogy egyrészt az emberek nem a tanulmányaikra hivatkoznak, hanem a munkájukra (tehát ha te elvégeztél egy pénzügy szakot, majd marketinggel foglalkozol, akkor nem pénzügyes, hanem marketinges leszel), másrészt semmi szükség azon aggódni, hogy ki mennyit ért meg ebből, vagy mire asszociál. Ha érdekli, úgyis rákérdez, és elmondhatod, ha nem, akkor meg mindegy. Apám a haláláig azt gondolta, hogy könyvelő vagyok, mert aki gazdasági szakra járt, az könyvelő lesz. Nem lettem az, de nem is okozott törést a kapcsolatunkban.
2023. ápr. 11. 22:21
 4/6 anonim ***** válasza:

A konkrét munkakörömet szoktam mondani (“stratéga” stb.), vagy azt, hogy marketinges vagyok.

Egy marketing szakos közgazdász papírom van, ezzel nem nevezem magam jó szívvel közgazdásznak. A közgazdászok a GPME és alk. közgazdaságtan szakon végzettek. A gazdasági szakosok csak pénzügyesek, marketingesek, külkereskedők stb.

2023. ápr. 12. 07:32
 5/6 anonim ***** válasza:
KöZgázt szoktam mondani
2023. ápr. 12. 07:36
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
A közgazdász az, aki próbálja hitelesíteni a kormány elhibázott gazdaságpolitikáját a jogszabályok tengerében. Magyarul naplopó ingyenélők hada!
2023. ápr. 12. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!