Diplomás ápoló vagy pszichológus?
Sziasztok,
Abban a csodás helyzetben vagyok, hogy engem úgy néz ki csak olyan szakok érdekelnek, amiből itthon vagy túlképzés van, vagy nincs megbecsültség.😵💫
(Csak is azért így kezdtem a mondandómat, mert a családom folyamatosan ezt szajkózza. Nekik nagyon nem tetszik az elképzelésem.)
Klinikai pszichológia, vagy diplomás ápoló szak érdekelne, csak olyan területen tudom magam elképzelni, ahol segítek embereken.
Volt szerencsém kipróbálni magam kórházban, és úgy éreztem itt a helyem.
Orvos nem lennék, nem érdekel olyan mélyen sem a kémia sem a fizika, hogy tegyek még belőle egy emelt érettségit.
Alapvetően humán beállítottságú vagyok, ami nem humán kategória, de nagyon érdekel még az a biológia.
Közgazdászként végzek most (HR), diploma után pályát szeretnék módosítani, mert rájöttem nem teljesen az én világom. Nem is értem minek oda mentem. Sajna nem mindenki tudja eldönteni még 18 évesen, hogy mit szeretne, utólag visszagondolva inkább kihagytam volna egy évet érettségi után, de ez már így alakult.
Az a problémám, hogy nem tudom melyik irányba érdemes itthon elindulni.
Külföldi munkavégzés az itthoni helyzet javulásától, vagy romlásától fog függeni valmelyik képzés teljesítése után.
Mit javasolnátok mit tegyek?
Melyik irány felé menjek,
Msc-ig biztosan elmennék.
Mindkettő szak tekintetében lehet fejlődni, ha jól értelmeztem az egyetemek oldalán.
Ápoló: Bsc+Msc+Phd
Pszichó:Bsc+Msc+Szakképzés(ha jól értettem) + Phd
Előre is köszönöm a segítséget!!
Kedves 6-os válaszoló!😊
Nem tudom honnan jött ez neked, de ha rajtam szeretnéd kitölteni a dühödet csak nyugodtan.
Itt névtelenül bárkibe beleköthetsz, ha ez neked segít valamit.😂
Már egy szakot lassan befejezek, értelem szerűen mindkét szakra megvan az adott pontszámom, anélkül nem is vágnék bele.
Nyilván több egyetem oldalán tájékozódtam mielőtt kiírtam a kérdésemet, ahogy a többiek mondják valóban van Msc és Phd képzése az ápoló szakiránynak is. Például lehet vele egyetemen is oktatni egészségügyi témában, ahogy olvastam. Ott leírják a lehetőségeket, viszont az én kérdésem nem ez volt.
Hanem, hogy melyikre érné meg mennem itthon, illetve ha külföld is szóba jönne.😊
Köszönöm a többi választ is!😊
Közöd nincs az egyetemhez.
Ilyeneket, h phd-val lehet oktatni egyetemen csak olyan ír akinek köze nincs hozzá. Nagyon sok egyetemi oktatónak nincs phd-ja, nem feltétele a phd.
Kamu a kérdés. Sok ilyen van gyakorin, h kitalálnak maguknak ilyeneket.
Miért szívod a vérem a kérdésem alatt névtelenül? :))
Nyilván tisztában vagyok vele, hogy vannak phd nélküli oktatóink is. Viszont sok helyen elvárás is szerintem a phd, illetve van konkrétan ilyen Msc is, hogy egészségügyi tanár, bár ez nekem még új.
Nem kamu a kérdés.xdxd
Tájékozódj már mielőtt válaszolsz, és ne ítélkezz.
DE A KÉRDÉS NEM EZ VOLT.
Hanem, hogy melyik szakba érdemesebb belevágni, ha nem csak Magyarországot, hanem a külföldi lehetőségeket is számításba veszem. (Anglia, Ausztria csak hogy konkretizáljam picit)
Köszönöm az eddigi, jó indulatú, segítő szándékú, tájékoztató jellegű, értelmes válaszokat!😊
Gyógyszerezed magad?
Szüleid tartanak el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!