Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi magyarul pontosan a College...

Mi magyarul pontosan a College és a University? Mert mindehol máshogy vannak lefordítva

Figyelt kérdés

2023. ápr. 6. 17:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A University mindig egyetemet jelent. A College elnevezés esetén meg kell nézni konkrétan, hogy voltaképp milyen intézményről van szó. Lehet szakmára felkészítő középiskola, emelt szintű érettségire felkészítő középiskola, diplomát is nyújtó, de egyetemnek nem minősülő főiskola, és egyetem, vagy egyetemi kar is.
2023. ápr. 6. 17:35
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
Eredetileg a college az kb “főiskola”, a university meg egyetem, de a köznyelvben csak azt mondják, “I go to college” attól függetlenül, hogy valójában college-e vagy egyetem. Mintha magyarul valaki azt mondaná, hogy főiskolára jár, miközben egyetemre.
2023. ápr. 6. 17:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

milyen nyelvterület és milyen kontextus?

az első írta le jól, hogy mennyi féle jelentése lehet, főleg ha brit angolt nézünk.

a második inkább csak az amerikai használatát írta a szónak.

2023. ápr. 6. 18:15
 4/9 anonim ***** válasza:
84%
A college egy amerikai sajátosság. Nincs magyar megfelelője, mert nálunk a kollégium diákszállást jelent. Az amerikai kollégium olyan, mintha a gimi és az egyetem között lenne még egy intézménytípus.
2023. ápr. 6. 18:27
 5/9 anonim ***** válasza:
83%

Hogy fokozzam a bonyodalmakat, sok top egyetemet hívnak úgy, hogy például

University College London (UCL)

University College Dublin (UCD)

2023. ápr. 6. 19:59
 6/9 A kérdező kommentje:
Inkább a brit érdeklene. De ahogy itt le lett írva abból kb úgy értelmeztem hogy a University az az Egyetem a College meg Főiskola. Így most már értem. És köszönöm az összes többi információt!
2023. ápr. 9. 16:38
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
#6: Ahogy írtam, a college nem mindig főiskola. Vannak Nagy-Britannában például sixth form college-ek, amelyek érettségire felkészítő középiskolák. A technical college-ek pedig leginkább a technikumok megfelelői.
2023. ápr. 9. 17:04
 8/9 NTBS ***** válasza:
0%
University Egyetem. College kollégium, illetve egy speciális oktatási intézmény.
2023. ápr. 10. 07:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm!
2023. ápr. 10. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!