Lipewisu kérdése:
Létezik egyetemi szak választó tanácsadó?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 4. 07:56
1/6 anonim válasza:
Nagyjából mi az, ami érdekel? Melyek a kedvenc tárgyaid? Miket szeretsz csinálni szabadidődben?
2/6 anonim válasza:
Ilyen névvel nem tudok tanácsadót, viszont pályaválasztási tanácsadást tartanak iskolapszichológusok, vagy tanácsadó szakpszichológusok.
Viszont ha megnézed a felvit, ott fel van sorolva az összes szak, amit az egyes intézmények kínálnak. Ez alapján fogod sorban a szakokat és rákeresel a mintatantervekre az egyetem honlapján. Ott szépen látod, hogy a tárgyak alapján kb miről szól a szak.
Plusz érdemes informálódni különböző egyetemi csoportokban is az adott szakról.
A pályaválasztás önismeretet is megkíván, ebben szintén pszichológus tud segíteni.
4/6 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy fogalmam sincs mi akarok lenni. Csak azt tudom hogy nem akarnék egy életen át nyomorogni. Gondolom ez jogos igény, s tenni is akarnék érte, csak nem tudom hogy mit...
2023. ápr. 7. 19:18
5/6 anonim válasza:
Akkor programtervező informatikus képzés. Akiket ismerek mind extra jól élnek még kezdőként is. Akik meg már benne vannak azokat meg sem említem. Persze mellette állandó tanulás.
6/6 anonim válasza:
#3-as vagyok. Ha ennyire nem tudod, hogy merre indulj és még nem nézted meg a linket, amit korábban küldtem, akkor szerintem mindenképp szánj rá egy kis időt. Kíváncsiságból én is kötöltöttem és meglepően pontos eredményt kaptam, kb ugyanazok a szakok jöttek ki eredményül, amiket anno felvételikor megjelöltem. Persze nincs feltöltve a létező összes szak, de kiindulási alapnak szerintem tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!