Hány tárgyból kellene érettségiznem?
Sziasztok, szeretnék újra érettségizni mert anno mikor érettségiztem nem gondoltam a jövőmre és 5 tárgyból 1 db tantárgyból lettem négyes a többiből kettes. Időközben megcsináltam egy pedagógiai és családsegítő munkatárs OKJ képzést is. Viszont szeretnék jövőre jelentkezni óvodapedagógusnak ezért javítanom kell az érettségin. De nem tudom hogy elég lenne-e egy tárgyból javítanom vagy mindenképp kettőt kellene választanom hogy elég legyen a pontom? Néztem ponthatárokat és úgy láttam valahova elég már 280 pont is. Meg úgy tudom hogy számít valamit a pedasszisztens képzés is.
Elég lenne egy tárgyból javítanom vagy mindenképp kettőt?
Szia!
Ha az OKJ kapcsolódik ahhoz a képzési területhez, amire jelentkezni szeretnél (márpedig esetedben kapcsolódik), akkor a szakmai vizsgaeredményből is számíthatják a pontjaidat, ha legalább nágyes lett a szakmai vizsgád. ezért nem feltétlenül kell újraérettségizned.
"Amennyiben csak a szakmai vizsga eredménye alapján állapítják meg az érettségi pontokat és a szakmai vizsga minősítése legalább négyes, a jelentkező legfeljebb 400 pontot szerezhet, amelyet a szakmai vizsgán kapott százalékos eredmény négyszerezésével kell meghatározni." Ehhez jönnek még az esetleges pluszpontok.
Ez az idei helyzet, nem tudom, jövőre mennyiben változik meg a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!