Érettségin ha egy tantárgynál az írásbeli teszt több részes (I. II. rész stb) akkor lehet olyan, hogy az egyik 0 pontos?
Vagy mindegyiken el kell érni valamilyen szintet?
Például földrajz: I. rész 3 feladat 25 pont, II. rész 12 feladat 75pont.
Mi van, ha az első rész 0 pontos, de a második maximum? Az 75%, de hallottam olyat, hogy minden résznél el kell érni minimumot a ketteshez.. (nem ez a cél, csak kíváncsi vagyok)
Vagy matek. Az is két részes, sőt a II. részben van A és B rész is.
Irodalom? I. szövegértés és szövegalkotás II. rész pedig verselemzés/novellaelemzés. Ha a novellaelemzés 0 pont, de az első rész hibátlan akkor átmehetek?
Középszinten matekból van úgy, ahogy írod: egész írásbeli min. 25 pont és egyben min. 25 százalék is, mert összesen 100 pont szerezhető az írásbelin, és ebből nincs szóbeli. (Hacsak meg nem bukik valaki az írásbelin úgy, hogy 12% és 24% között teljesít.)
Más tárgyakból, amelyekből mindenkinek van szóbeli is, középszinten úgy van, hogy az írásbelin és a szóbelin külön-külön csak 12% a minimum, de a kettő átlagának legalább 25%-nak kell lennie (nyilván úgy, ha az egyik csak 12 lett, akkor a másiknak már 12-től többnek kell lennie).
Én angolból emelteztem, és ebből az írásbelinek 4 része van (olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése, íráskészség). Itt a 4 részben külön-külön kell minimum 12%, a szóbelin is minimum 12%, ezek átlaga viszont 25%-tól 2-es.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!