Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék jobban koncentrá...

Hogyan tudnék jobban koncentrálni a tanulásra?

Figyelt kérdés

Idén felvételizek és egy kicsit későn döntöttem el, hogy mit is szeretnék. Emiatt csak februárban kezdtem el készülni az emelt kémiára (gimiben faktos voltam, tehát azért nem teljesen nulláról, de az már régen is volt és ahhoz azért elég nagy hiányosságaim voltak, hogy előről kelljen kezdenem a készülést). Mivel már akkor is szorított az idő, ezért elég erősen bekezdtem, kb 1 hét alatt megtanultam a teljes általános kémiát és naponta átlagban 14 órát tanulok, ami rövid távon tartható, de még 2 hónap van az érettségiig és érzem, hogy kezdek nagyon fáradni. Van egy beosztásom, ami alapján ha haladok, akkor 2 hetem marad az írásbeli előtt ismételni, szóval lazítani nem igazán tudok, mégis valamin változtatnom kéne, mert nem akarok beleőrülni sem a tanulásba.

Hogyan tudnék hatékonyabban tanulni, hogy az 1 napra kiírt leckékkel kevesebb idő alatt is végezzek mint 10-14 óra és maradjon időm kikapcsolódni? Tudnátok esetleg praktikákat mondani?

2023. márc. 17. 21:46
 1/5 A kérdező kommentje:
Talán még annyit hozzátennék, hogy 85% feletti eredmény kéne, azért hajtok ennyire.
2023. márc. 17. 21:57
 2/5 anonim válasza:
100%

Én úgy tanulok, hogy olyan zenét hallgatok közben, ami megnyugtat. Közben ismételem magamban az anyagot ritmusra. Próbáld ki

Remélem tudtam segíteni:)

2023. márc. 17. 22:06
 3/5 anonim ***** válasza:
60%
orvosin nagy lesz a hajtás... kevesebb stressz, több tagolás... tudatos felépítésre van szükség
2023. márc. 17. 22:17
 4/5 anonim ***** válasza:
86%
Nekem a vázlatírás vált be (kis rajzokkal), többször kihúzva, egyre jobban szűröm ki a lényeget. Kicsit lassú ez a része a folyamatnak, de mire a végére érek már tudom az anyagot, így nem kell utána felette passzívan magolni.
2023. márc. 17. 22:37
 5/5 A kérdező kommentje:

#3: Ki mondta, hogy orvosi a cél? Nem csak oda kell az emelt kémia.

A többiek tanácsát nagyon köszönöm.

2023. márc. 17. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!