Elsősegély vizsgán eszmélet vizsgálást kell csinálni újraélesztés előtt? Illetve stabil oldalfektetés előtt? Eszmélet vizsgálásnál be kell mutatni a bábun a vállak megrázását, és meg is kell hangosan szólítani? Ezekről sehol sem találtam infót.
1. Elmondod, hogy a helyszín biztonságos (vagy megkérdezed)
2. Letérdelsz a beteg egyik oldalára majd megrázod a vállát, közben mondod hangosan, hogy "jó napot! Hall engem!?"
3. Ha nem válaszol akkor szólsz valakinek, hogy "A beteg nem reagál, gyere légyszi segíts nekem"
4. Elkezded a hallgatózást, 3 ujjad a nyaki ütőérre teszed, fejed a mellkas felé fordítod és figyeled a mellkas emelkedését és számolsz 10ig.
5. Amennyiben nem tapasztaltál életjelet odaszólsz a segítődnek, hogy "Nincs pulzusa és légzése, hívd kérlek a mentőket és amennyiben rendelkezésre áll hozd ide a legközelebbi AED-et"
6. Megkezded szépen az újraélesztést, ahogy tanultátok mindaddig amíg a vizsgabiztos azt nem mondja, hogy elég.
Köszönöm a választ!
És akkor ha pl azt mondjàk hogy Stabil oldalfektetésbe tegyem a másik személyt akkor csak le kell feküdnie és csinálhatom azokat amiket kell? Illetve azt is hangosan mondani, hogy mikor mit csinálok
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!