Tényleg elítélik a csak magánszektorban dolgozó tanárokat a közoktatásbeliek?
10, én amúgy egyetértek veled, nem is mondtam hogy ne lehetne jó egy képzettség nélküli magántanár, csak rávilágítottam hogy ez lehet egy oka a frusztrációnak amit a kérdező furcsáll.
(9-es voltam)
Szerintem is kerülni kéne az általánosítást.
Én nem tanár vagyok, de diákként találkoztam baromi jó tanárokkal a közoktatásban, akik simán mehetnének a magánszférába mert tényleg nagyon jól át tudják adni az anyagot és óriási tudásuk van az adott területen. Mégis úgy döntöttek, hogy hivatástudatból (és nem #4-es, általában nem nők, akiket a férjük tart el) maradnak a közszférában, hogy minél több diákot juttassanak be jó egyetemekre, köztük olyanokat is, akik nem engedhetnék meg maguknak a magántanárt. Ellenben volt szerencsém olyan magántanárhoz, aki annyira se volt képben az anyaggal mint én, mégis le tudott húzni annyi diákot, hogy valahogyan megélt belőlük.
Nyilván én is ismerek olyanokat, akik azért vannak a közoktatásban, mert esélyük se lenne a magánszférában és ők jellemzően szarnak a diákokra. A magántanárok pedig többségében kedvesek és próbálnak tényleg valami eredményt produkálni, hisz rengeteg pénzt fizetnek nekik ezért a szolgáltatásért.
Amúgy erről valamiért soha nem beszél senki, de a közoktatásban tanítók közül is rengetegen vállalnak magántanítványokat és a legtöbbjük persze nem tud számlát adni.. Akkor már sokkal inkább olyat választok, aki a magánszférában, de tisztán dolgozik és esetleg fizetek pár ezerrel többet.
"Amúgy erről valamiért soha nem beszél senki, de a közoktatásban tanítók közül is rengetegen vállalnak magántanítványokat és a legtöbbjük persze nem tud számlát adni.. Akkor már sokkal inkább olyat választok, aki a magánszférában, de tisztán dolgozik és esetleg fizetek pár ezerrel többet."
És ehhez neked mi közöd? Mi hátrányod van belőle? Miért éri meg ugyanazért többet fizetni? Engem hót nem érdekel pl hogy a fodrász ad-e számlát vagy sem, az már az ő dolga hogy mit kockáztat. Én mondjuk adózok, de nem értem, hogy ez a tanulóimat miben érinti.
#15 Alapból nem érdekelne, hogy ki mit csinál, de mást se lehet hallani az utóbbi időben, csak azt, hogy a tanároknak milyen rossz dolguk van és mennyire keveset keresnek, ezzel ők tették közüggyé a dolgot.
Nyilván van alapja a dolognak, de azt persze egyikük se vallja be, hogy feketén jól megszedik magukat. Arról nem is beszélve, hogy sokan a saját diákjaiknak tartanak magánórákat, tehát nem is hirdetik magukat, csak az iskolán belül megy a híre, így lebukásra nincs sok esélyük.
A fodrászok nem hisztiznek nyilvánosan és muszáj hirdetniük magukat, hiszen az a hivatalos állásuk, ezék ők tényleg kockáztatnak azzal, ha nem adnak számlát egy kuncsaftank.
Persze szerintem is nevetségesen kevés a tanári fizetés és támogatom, hogy emeljék a tanárok bérét, de akkor valahogy szabályozzák be őket is mint pl az orvosokat. Akit a közoktatás keretein belül tanítanak, az ne járhasson hozzájuk magánórára és hozzanak létre egy adatbázist, ahova regisztrálniuk kell azoknak, akik magántanárként is dolgoznak, aki pedig nem regisztrál és lebukik, vagy ellenőrzésen elkapják, hogy nem ad számlát, azt büntessék meg, mint a többi magánszektorban dolgozót.
Én olyan emberekkel szeretek együttműködni, akik megfelelnek az értékrendemnek, becsületesen végzik a munkájukat és igen, az elveimért képes vagyok többet fizetni.
#17 Soha nem fizettem hálapénzt orvosnak, közülük se mindenki várta ezt el és meg lehetett válogatni, hogy kihez megy az ember.
#18 Örülj, hogy nem kellett használnod a TB-t. Nekem havi 300 ezerbe kerül a gyógyszerem, amit életem végéig kell kapnom és ami nélkül már rég nyomorék lennék huszonéves korom ellenére, viszont a TB-nek hála az önrész csak 1500 Ft havonta. Azt kívánom bárcsak az lenne a gondom, hogy nem használom fel a befizetett TB-met. Nem mondom, hogy tökéletes a rendszer (sőt..), de akinek szüksége van az ellátásra az megkapja. Igen lehet, hogy 10x kell hívni a kórházat mire felveszik a telefont, de ha fontos, akkor mindig sikerül elérnem őket. Rendszeresen járok különböző szűrésekre, pont az említett gyógyszer miatt és mindig bekerülök időben, mert tudom, hogy mikor lesz aktuális és előre kérek időpöntot. Ha pedig tényleg sürgős dolog miatt kell a vizsgálat, akkor sose küldtek el.
De ez már nagyon más téma és szerintem nem itt kéne megvitatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!